Jump to content

2052839955_Mobilephonebanner.jpg.a502a319d7033354d442937f2edd0c2c.jpg

Trouble with Autostakkert


fortytwo
 Share

Recommended Posts

Hello all,

I've been taking some images and video of the recent solar activity and have tried to process the videos just now.

Using my planetry workflow - PIPP - Autostakkert - Registax I have been successful with the 'full disc' of the sun video, but the one I took with a 2x barlow focusing on just the main group of sunspots and a small portion of the suns edge won't work.

The only difference was selecting 'surface feature' instead of 'Object/Planetary' in the processing options of PIPP. When I move it into Autostakkert the Analyse button is greyed out and nothing I try will activitate that button.

Does anybody have any advice or know what I may be doing wrong with it?

Many thanks in advance,

Jeff

Link to comment
Share on other sites

What type of file is PIPP outputting?  Do you need to use PIPP?  I just put the original SER files into AS!2.  Have you tried that to see if the same problem occurs maybe.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Owmuchonomy said:

What type of file is PIPP outputting?  Do you need to use PIPP?  I just put the original SER files into AS!2.  Have you tried that to see if the same problem occurs maybe.

Hi,

Its an AVI, same as I always use. The output from the camera is MOV, I haven't tried putting either straight into AS, I do have AS3 but will give that a go, it just seems odd that it works with full disc and not partial.

Thanks for the tip will give a try now.

Cheers,

Jeff.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Owmuchonomy said:

What type of file is PIPP outputting?  Do you need to use PIPP?  I just put the original SER files into AS!2.  Have you tried that to see if the same problem occurs maybe.

Not sure what type of file SER is, but PIPP coverted my MOV to SER, which I then loaded in AS3 which just displays a black screen, although I did get the analyse button this time and although I got a quality graph I cannot see an image?

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, fortytwo said:

Not sure what type of file SER is, but PIPP coverted my MOV to SER, which I then loaded in AS3 which just displays a black screen, although I did get the analyse button this time and although I got a quality graph I cannot see an image?

When you run the output SER does the capture play normally ? does everything look normal ? 

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
10 hours ago, neil phillips said:

When you run the output SER does the capture play normally ? does everything look normal ? 

Hi,

It looks like this below

image.png.a7cf04ba45b2fc7e1bb6ab6831af629a.png

If I click on it nothing happens at all?

I can' t understand why my normal workflow (in the OP) doesn't work? Without trying this SER file.

Jeff

Edited by fortytwo
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.