Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

stargazine_ep28_banner.thumb.jpg.b94278254f44dd38f3f7ee896fe45525.jpg

ntaylorblanchard

New Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ntaylorblanchard

  1. Thanks to everyone who gave suggestions. I did find the problem. Photoshop was not pulling up the correct monitor profile and neither was the windows photo viewer. I found a way to fix it by changing the settings in photoshop: Assign Working RGB: sRGB IEC61966-2.1 Check View/Proof Colors but I had to keep doing that every time I opened an image and even during processing. Then I found this article that let me change the default setting in Windows Color Management. https://community.adobe.com/t5/photoshop/always-have-to-enable-quot-proof-colors-quot/td-p/10053422?page=1 That seems to have done the trick. Now the image looks correct in Photoshop, online and everywhere else. Thanks again everyone. Clear Skies Taylor Blanchard
  2. I think I need help with my Photoshop settings. I've been processing my photos and been very unhappy/depressed with the results. I then realized that they looked a lot better on my phone than on my PC screen. I did some testing and I discovered that Photoshop (CS4 - both 32bit and 64bit) and the basic Windows viewer [the two things I've been using all this time to look at my images] are displaying poorer quality views of my images than other viewers or programs. (see attached images) I think I just noticed this because I just got a CMOS OSC camera and was expecting a lot better than it seemed I was getting. Do I have something set wrong in Photoshop? I really don't want to spend the money to get Pixinsight just right now (and the time to learn it) but I need to be able to see what the image really looks like while I'm processing it. At first I thought the problem was with my monitor, but since I do see the correct image with some programs I've concluded that the issue must be with Photoshop itself. However, I have no idea at all how to fix it. I've uploaded two views of an early processing stage of an Andromeda photograph. This one shows the image as seen in Gimp, Irfan View, Windows Paint, on-line, the new Windows "Photos" or on other laptops, phones, etc. This one shows the image as seen in Photoshop or in the Windows Photo Viewer or Photo Gallery on my PC. (I used screen capture to get this but it is accurate for what I see). As you can see above, the image I'm seeing in Photoshop has problems. The main problem I notice is that the gradients of color do not flow smoothly but are concentric areas of flat color. No depth or subtlety. Can this be fixed and if so what do I need to adjust in Photoshop or my PC? I'm using Photoshop CS4 and this effect shows up in both the 32bit and 64 bit versions. Any help would be appreciated. Thanks and Clear Skies Everyone Taylor Blanchard
  3. Note on this issue: A suggestion from another forum seems to have found the problem but I'm not sure. It was suggested that after 3 hours my power tank was drained enough to inhibit the operation of the cooler. I attached my second (smaller) power tank and it seems to be working now. Of course the camera sat for awhile before I was given the idea that power was the issue and decided to try a test with a new power source. If anyone has any additional information or suggestion for me they would be appreciated. Original issue is below: HELP PLEASE! ASI294 MC Pro Stopped cooling Also have an image saving issue. I'll try to give as much detail as I can: Using APT with an ASI294 MC Pro - CAMERA IS NEW Cooler is powered by a Celestron Powertank 17 fully charged connected using an Orion DC cable w/Auto Lighter Plug Connecting via ASCOM ASI Camera 1 setting Properties are Image Type RAW 16 Bayer RGGB Unity Gain Gain 120 Offset 30 USB limit 40 The camera is plugged directly into the laptop NOT a USB hub. I believe all my laptops USB ports are USB 2.0 No other software (such as PHD2) was running. No other cameras attached. Trying to create a dark library. Cooling to -5C from room temp of around 25-30C Camera and cooler were working fine for a couple of hours but I then ran into a snag: I got a time-out message from APT saying "Still waiting image from the camera - 30s" also - The cooling stopped working. (Red light indicating power is still on. Fan is still spinning.) I'm also noticing that the laptop is making the chime noise it makes when something is unplugged or plugged in. I tried connecting to the camera just using APT's ZWO camera setting with the same results. Black level and USB speed settings were left blank. Disconnecting and reconnecting everything seems to fix the problem only for a minute then I'm right back into the same problem. Changing USB ports does not help. I tried using ZWO's "ASI Studio" and I did not seem to have any problems capturing images but the cooler didn't seem to be working. (Power was = 100%) I tried using Sharpcap and did not seem to be able to do anything but I'm very unfamiliar with that software. I went back to APT and tried doing 10 lights exposures of 30 sec each with no power to the cooler. Those went ok. I then connected the cooler. The cooler cooled the camera down to 23.2C then stopped. Cooling Aid settings are Target -5 Step 5 Pause 5 Timeout 120 (also tried timeout 300) Disconnected the cooler and ran another set of 10 30 sec light subs. These went ok. Tried set of 10 10 sec darks without cooler. This also went ok. I tried reinstalling the ASCOM drivers from the ASI site, restarted the laptop, restarted APT. Camera cooled from around 30C to 25.3C then stopped cooling (Red light indicating power is still on. Fan is still spinning.) I again started hearing the plugged/unplugged chimes from the laptop. So right now this seems to be some issue with the cooling. Is the camera defective? While I'm not computer illiterate, I'm not highly technical. I'd appreciate any help or advice but please put it into simple straightforward terms.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.