Jump to content

sgl_imaging_challenge_2021_3.thumb.jpg.30e9b298c34c80517e8b443ce153fce3.jpg

Astropedro

Members
  • Content Count

    75
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

16 Good

2 Followers

About Astropedro

  • Rank
    Nebula

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Golf, Astronomy, fine dining with friends, scuba diving.
  • Location
    Sandbach, Cheshire

Recent Profile Visitors

564 profile views
  1. Hi guys. I have just taken delivery of an Altair Starwave 70mm ED Triplet APO. It looks awesome!!! It also came with a 0.8 reducer/flattened which was a nice surprise. I have also bought an exos-2 pcm8 mount and tripod and a 50mm guidescope. I cant wait to have a go at imaging with this setup. The mount came with a polar master and I already have a Canon 1100d and a qhy5iii462c. Apart from a bahtinov mask and a diagonal, is there anything else I'm likely to need other than a break in the weather? Does anyone else use a similar setup and do you have any tips you can share
  2. Thanks KP82 The mount i bought ended up being out of stock and it has taken me until yesterday to source a good used one at the right price. This one came with a power-pack and a polemaster, which I'm very pleased with. So, I then had a look at what funds I had left yesterday and decided to go for an ALTAIR STARWAVE 70 ED TRIPLET APO REFRACTOR. I have had to up my budget somewhat to buy it of course. I confess, I hadn't seen your post prior to making the purchase. I'm guessing its not a bad choice but please tell me your thoughts. I am now looking for a guide
  3. Hi. I ordered the starwave scope yesterday and I'm looking for an inexpensive guides cope that will attach to the above mentioned triplet. I have a qhy5iii462c camera to use with it. Anyone got anything? Cheers Pete
  4. Hi. Is this still for sale? I'm interested in the OTA.
  5. Hi guys. I've just bought the above mount online, due to the lack of skywatcher mounts out there at the moment, and I'm considering an Apo or refractor of some kind to do some imaging. My interests are both solar system and DSO so I know I may have to fork out for 2 scopes eventually as I really enjoy observing too. I currently have a Skywatcher 200 and a motorised eq5 coupled with an astroeq for tracking and goto. I have imaged with this setup before but I now want to progress. I have an unmodified 1100d and a qhy5iii426c colour camera. I have a decent laptop or ta
  6. Looking to buy either an NEQ6 or a HEQ5 mount. Im in Cheshire but dont mind paying for delivery/postage. Would consider a good imaging scope or setup too. Thanks. Pete
  7. I have been absent from the Stargazers Lounge for a few years and I've just taken delivery of this camera in readiness to resume my astro imaging hobby. I have purchased a used Skywatcher 200p on a motorised Eq5 mount along with an astro eq and a few bits and bobs. I also own an unmoded canon 1100d which I'll eventually use for some dso imaging. This kit is similar to what I had a few years ago. I'm looking forward to trying out this new camera as both an imaging camera and an autoguider. it sounds rather good. So I'm wondering if anyone has one of these and I would love to see any images
  8. Are the usb cables really that critical when using the AstroEQ? I was slewing and tracking fine last night but when I came to start everything up tonight I had problems. Everything was working until I came to plug my vesta pro in. In between trying to focus the telescope and plugging the webcam in the link to the mount appears to have been severed. CDC wont connect to it so I tried different usb ports and tried re installing everything. The AstroEQ setup will not connect through Port 1 or Port 3 (the only options in the drop down menu). I tried another mini usb that came with one of my o
  9. That almost sounds like cheating!....Almost!....lol
  10. OK....All is working! Thanks for the help guys. I will play around with it and see that all is working correctly but it seems to be.
  11. 10 minutes!....well done mate!
  12. Cheers Tom. I have got past that stage now but I need to go back and key in the correct values you have just given me. I got an error message at the end of the setup saying that it was unable to connect to EQMOD so working on that now.
  13. 32 teeth on the motors but that doesnt work either!....lol...something simple no doubt.
  14. I got it installed but Im having issues with the configuration setup. I have keyed in Motor step angle of 1.8 degrees, motor gear ratio of 705 and worm gear ratio of 144. Ive then updated it and hit done. I keep getting the message "Write Failed!! Connection unavailable. Any Ideas?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.