Jump to content

sgl_imaging_challenge_2021_annual.thumb.jpg.3fc34f695a81b16210333189a3162ac7.jpg

Tcerbulis15

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Tcerbulis15

  • Rank
    Nebula

Profile Information

  • Location
    Riga, Latvia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hello, An update to the situation with the mount - went through several prototypes for the belts and pulleys and found a DIY solution to fit quite nicely - a T5 belt for Dec (with 4.4:1 pulley teeth ratio) and a T2,5 belt for R.A. (with 3:1 pulley teeth ratio) My methods of drilling the holes in the pulleys were so cheapskate that I am surely on some sort of a blacklist of engineers. XD Went out to do some field testing and got it working. Although with a DIY solution I've found it difficult to set up - polar alignment and platesolving to be exact. Polar aligning has been
  2. Hi, Thank you very much, it now shows up. At the time I am waiting for a shaft connector to arrive so I will only be able to test the motors without being connected to the mount.
  3. Hi, I have done everything like in the tutorial, but it does not show up on the Cartes du Ciel. Also I did not know what to do with the GND (Shield) wire on the DB-9 connector. Maybe that is the cause of all problems.
  4. Hello, I've now gotten to the step where I connect the EqDrive to my computer, but I'm having trouble setting it up with ascom as it's not recognising the Eqdrive as a mount. I've followed all the steps but it still didn't work. Any ideas on how to get it going? Cheers, Toms
  5. I followed every step in the "First steps" carefully and nothing seemed to change
  6. Yes I have and on the select scope drop down menu it does not show my eqdrive
  7. Hello, I've set up my Nema 17 motors with my EqDrive Unitrack and woth the configuration tool it seems to work fine - motors are moving as they should and such. But when I try to use it in Cartes du Ciel, upon trying to select a scope, the eqdrive does not show up. I've tried going through "first steps" several times, but it doesn't seem to work. I'd appreciate if someone could help me get on the right tracks. Cheers, Toms
  8. Hi Jon, Pardon me, but I left out the part about collection. I'm afraid I'll have to find a different seller. Cheers Toms
  9. Hello I am interested in the tripod that you are offering. what would be your asking price? Cheers Toms
  10. Hello I'd like to ask you, how heavy is the scope? Cheers Toms
  11. Hello I am looking to upgrade my EQ3-2 mount due to the increase in equipment weight. Cheers Toms
  12. Hello I am interested in the polar finder only. What would be your asking price? Clear skies Toms
  13. Hello, Does this tripod support an EQ3-2 mount? Cheers!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.