Jump to content

Banner.jpg.b6007b69ccdf5c69bf18273ddfe023df.jpg

Help - SynScan AZ GOTO Problem


Recommended Posts

I've just had a couple of nights out with my new Skymax 127 SynScan AZ GOTO and Celestron Lithium LT powertank. Initialising and alignment go okay and the mount slews and tracks but at some point the handset seems to freeze and won't accept any key inputs. The only way to clear it seems to be powering down and starting from scratch - a little frustrating and annoying. Has anyone else had this problem? I'm hoping it might just be a firmware issue. Queried with FLO, so waiting to see if they have any ideas as well.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 09/05/2022 at 12:55, Paul_Sussex said:

I've just had a couple of nights out with my new Skymax 127 SynScan AZ GOTO and Celestron Lithium LT powertank. Initialising and alignment go okay and the mount slews and tracks but at some point the handset seems to freeze and won't accept any key inputs. The only way to clear it seems to be powering down and starting from scratch - a little frustrating and annoying. Has anyone else had this problem? I'm hoping it might just be a firmware issue. Queried with FLO, so waiting to see if they have any ideas as well.

Hi

I had such a problem too. I solved the problem by updating the motor motherboard firmware. (Only now is the error different for me at the moment, unfortunately i have not found a solution)

  • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

On 09/05/2022 at 11:55, Paul_Sussex said:

I've just had a couple of nights out with my new Skymax 127 SynScan AZ GOTO and Celestron Lithium LT powertank. Initialising and alignment go okay and the mount slews and tracks but at some point the handset seems to freeze and won't accept any key inputs. The only way to clear it seems to be powering down and starting from scratch - a little frustrating and annoying. Has anyone else had this problem? I'm hoping it might just be a firmware issue. Queried with FLO, so waiting to see if they have any ideas as well.

Have you tried doing a factory reset on your hand controller? Sometimes this can sort out transient faults.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.