Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_globular_clusters_winners.thumb.jpg.13b743f39f721323cb5d76f07724c489.jpg

Max22

New Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Max22

  1. Could very well be the case, novice mistake. I often struggle with accurate alignment, I'll double check from now on to make sure that my targets "correct". Looks like I'll have to change the name to the Trifid Nebula now
  2. Could have gotten a lot more detail with a longer exposure. The clouds were rolling in so I was only able to capture 100x10 Shots @ISO 800
  3. Max22

    Final Edit Of The Horse Shoe Nebula

    Shot @ISO 1600 50x30 Seconds Subs Next time I'll shoot around 100-150 subs to hopefully bring in more detail.
  4. Thanks for the feedback, I'm using a Celestron 102slt and a Nikon d3200 with a T-Ring adapter. Took my first photo of the Horse Shoe Nebula last night.
  5. Thanks for the advice I used photoshop to process it after deep sky stacker. I’ll give it another go at some point with more exposures. Unfortunately, I'm limited to around 30-second exposures due to my mount being non equatorial.
  6. First Attempt Horse Shoe Nebula @ISO 1600 50x30 second Exposures
  7. I am pretty new to astrophotography and I'm starting to get into photographing nebula's. I'm looking for some recommendations for the best magnification to photograph, say the Orion nebula. I am limited to a 102mm 660mm focal length telescope that is on a go to mount, but non equatorial. What would be the best way to photography this? Exposure length, magnification etc?
  8. @Cornelius Varley Thanks, I would like to get more detail of the moon on planets. That's the reason that I tried eyepiece projection, in hope that I would be able to increase the magnification of the image and get more detail.
  9. I am running out of travel distance after fully extending the focuser outwards. I used a 25mm eyepiece, to begin with. Does eyepiece projection actually increase the magnification of the images? I've found that just using the T-ring, Saturn is just a bright star and no visible rings.
  10. I recently took my first images of the moon with a T-Ring adapter mounted straight on my telescope, I purchased an eyepiece projection adapter to allow me to increase the magnification for closer photos. Unfortunately, I run out of focus travel before it comes even near focus. I tried extending the focus by putting in a Barlow lens before the adapter, but to no success. DSC_0149-copy (2).pdf
  11. Thanks to everybody who helped me out here, took a couple pictures of the moon and some of the stars. Do any of you have any recommendations for finding focus quicker, my method was trial and error, taking a picture the adjusting the focus. DSC_0018.nef
  12. Thanks, @Bamo I've ordered an eyepiece projection kit and I'll give it a go. Should I try to achieve focus during the day first before going out in the evening?
  13. @PeterCPC Your correct when I attach it to the telescope even after trying to focus, all I get is a black/brownish image.
  14. @Bamo I will try the eyepiece projection method, Is it normal for a DSLR to give out blurry images when no lens is installed, or do I have some sort of settings wrong?
  15. @PeterCPC during the day when the camera has only the adapter on the image is a smudge of color. If the camera is pointed at something bright it’s a bright smudge, vise versa for darkness.
  16. I'm using the Celestron 102SLT. I'm not looking at anything in particular at the moment. I'm unable to even see a clear image, its just either a black image or a brownish.
  17. Excuse my ignorance for I am fairly new to astrophotgraphy. I recently go into astrophotgraphy when I rediscovered my Refracting telescope. I purchased a T-ring adapter for my Nikon D3200 and since the lens is not attached the image is a smudged black/grey. I use the camera in Manual and have played around with all different settings, but to no success. Am I missing anything important here? I have done my research and haven't been able to find an answer to this problem.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.