Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_celestial_motion.thumb.jpg.a9e9349c45f96ed7928eb32f1baf76ed.jpg

dcmeigs

New Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dcmeigs

  • Rank
    Vacuum

Profile Information

  • Location
    Arizona
  1. That was very helpful. I was able to find a manual and read about the setup, correct a few things and I should be in business. I see that 1/4-20 mounts are available for the camera too. I want you to know that I appreciate the help. It's a bit shaky. If I can shore it up a bit to isolate the vibration A bit, think it will be good enough for some astrophotography.
  2. I'm an amature photographer and have been doing some astrophotography lately. My wife knows I've been reading about lenses for the purpose. She found a telescope tripod for beer money somewhere and brought it home thinking it would be useful to me somehow. I've posted a few photo inks. Some years ago I set up a really nice Newtonian telescope that was salvaged from a university program at a beach palapa in Baja Mexico. The motor drive had failed but otherwise it produced spectacular results in that fabulously dark night sky, so long as you kept spinning the teleflex cable. I mention this as a means of saying that I have some awareness of the complexity of these things; it took hours to figure it all out without outside help. This one seems to be well built and I think it has the basic features in common with that baja telescope; I'd like your opinion as to whether it's worth hanging onto, brand identity, links to setup info etc. http://i297.photobucket.com/albums/mm212/dcmeigs/IMG_9055.jpg http://i297.photobucket.com/albums/mm212/dcmeigs/IMG_9057.jpg http://i297.photobucket.com/albums/mm212/dcmeigs/IMG_9056.jpg Thanks
  3. John 78 has offered good advice. With a DVM on the ohms function and a printers or jewelers loupe, you should be able to find the source of your problem. A cold solder joint or a cracked trace is usually the culprit. If the connector is at fault you should see that too. I very rarely replace components until I can see or measure their fault. I also like to get the thing plugged in and set up so that I can flex the board one way and another to see if it will work intermittently. The fix might be very simple.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.