Jump to content

sgl_imaging_challenge_2021_annual.thumb.jpg.3fc34f695a81b16210333189a3162ac7.jpg

Black grid of spots?


Recommended Posts

Hi guys, I've been using registax to process M66 (I was going to use deep sky stacker but it doesn't appear to accept avis?) any way that's for another thread. I stacked 250 images on my laptop but did no other processing, I saved the resulting image as a TIF file and sent it via email to my main desktop PC. When I open it in registax and play around even slightly with the wavelets I get a conspicuous pattern accross the image, black blobs about the size of a pea spaced equally apart in vertical and horizontal lines, does anyone have any idea what could be causing this?

Thanks and clear skies

Matt

*** I've just sent the original avi from my laptop to my main pc and am getting the same thing happening, moving any of the wavelets causes really strange effects including black spots, white spots and even a black and white tartan pattern.

Edited by Mamsoth
Link to comment
Share on other sites

I used an atik 2-hs. Thanks very much for replying guys, I have figured out how to use Deep sky stacker now (I'm such a dunce :o) and the problem doesn't occur using DSS so I think I'm sorted. Thanks for taking the time to respond to my query.

Cheers and clear skies

Matt

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.