Jump to content

sgl_imaging_challenge_banner_31.thumb.jpg.b7a41d6a0fa4e315f57ea3e240acf140.jpg

Recommended Posts

On 26/12/2020 at 20:14, Allinthehead said:

Nice one, the Monkey head has some interesting structures. Did you process in Pixinsight?

No stacked and preprocessed in Astro Pixel Processor and finished off in Affinity Photo

Link to post
Share on other sites
On 26/12/2020 at 21:31, redfox1971 said:

Great image i did the same target with ha and 03 but when combined in pixinsight I'm struggling to get much blue,what camera,exposures lengths did you use?.

20x5min of Ha OIII & SII USING AN Atikone 6.0 through an Equinox 80 pro with a televiewers TRF2008 0.8x focal reducer. In Astro Pixel Processor I applied a 3x factor to both OIII & SII when combining the channels. I then used selective colour adjustments to balance the colours 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By elbaztardo
      Atik Horizon Mono
      EFW2
      Baader NB and LRGB Filters
      Boxed with cables.
      Looking for £1500\€1600
       
    • By Corpze
      Hi, I just published a video of how I am cleaning my filters - I thought I might do this while my telescope is back at service due to some kind of astigmatism.
      How do you guys clean your filters? it seems that every dust particle finds it way to the filters just as you are done cleaning them, and to sit in a damp bathroom seems kind of a mess...

      Anyway, here is the video
      / Daniel
       
       
    • By inFINNity Deck
      As I have replaced them with new-style versions, I have two old-style ZWO 36mm unmounted narrowband filters for sale:
      - H-alpha
      - S-II
      They are pre-2018, so with both sides silver instead of yellow&purple, and come in the original, but opened, packaging. Condition like new.
      Attached images have been made with them. Any decent price will do.
      Nicolàs
       



    • By rgrickert
      Hello
      I am wondering if anyone has a suggestion that might help me
      My imaging set up is an RC reflector with an FLI proline 16803 camera and 50mm Astrodon filters (LRGB + 5nm narrow band)
      I have had a string of issues...everything from my mount had mechanical problems to my telescope had issues with the mirror cell to some family distractions...but at long last I seem to have everything working with the exception of the Astrodon Ha filter.
      Attached are representative 30minute subframes of the horse head and Pacman nebulae in Ha, SII, and OIII.  I get similar results with different objects although for bright, broad spectrum targets like M42, I will get data from the Ha filter (much as the stars shine thru on the HH and Pacman) although even that data does not comport with other imager’s Ha images of those objects. The LRGB performance appears to be normal.  My hypothesis is that this Ha filter is defective, perhaps not centered on 656.3nm
      I have contacted Astrodon and exchanged a couple of emails with Cary Chleborad seeking some help.  At first he claimed there was no issue because with enough manipulation some data could be extracted from the Ha. Later, when confronted with the other narrowband frames and the obvious difference to the Ha, at first he ghosted me, but when I said I would ask other imagers for help, he responded with a new position stating that because of the way the filters are made and their robust quality processes, it is impossible for the filter to be defective and therefore something else must be at issue.  He does not offer a suggestion of what might be the problem, nor is he interested in having me send the filter back for evaluation. Frankly, I’m more than disappointed given the premium I paid for Astrodon filters
      All that aside, and taking Cary’s position at face value, does anyone have an idea of what might cause this behavior other than the filter?  In a perfect world, does anyone live in the Austin, Texas area who would be willing to try my filter one night and see what they get with their equipment?
      The attached link is to the raw, uncalibrated files right off the camera.  I think a simple blink process in PixInsight will show what I’m talking about.
      I’m a little at my wits end, please help!
      https://www.dropbox.com/sh/60mvhzb717hdhnl/AACcAMkQdDsJuk1RU10PXvgja?dl=0
    • By knobby
      Hi all, my second attempt at imaging over multiple nights, captured 60 mins Ha and a couple of 5 mins on Oiii and Sii on Christmas evening, then added more Oii and Sii on the 30th
      Total of 60 mins Ha 25 mins Sii and 30 mins Oiii
      Hubble mapped - SII,Ha,OIII = R,G,B. The Oiii data was very noisy but I'm fairly happy overall, also the ZWO Oiii filter caused a massive ring around Alnitak when stretched !
       
      Comments welcome, I know it needs more data and I will need to learn to be more patient but the year is running out  🙂
       
      Thanks for looking and have a good 2020.
       

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.