Jump to content

sgl_imaging_challenge_2021_2.thumb.jpg.72789c04780d7659f5b63ea05534a956.jpg

ZWO "ASI Studio" capture software not running.


Recommended Posts

I tend to use this software for planetary, find it easier than sharpcap.

Anyway, fresh install of windows yesterday and when I install the software, it runs for a second then shuts down before I can do anything. 

I have tried troubleshooting but even in compatibility mode it won't run. 

Anybody else come across this. 

TIA

Steve 

Link to post
Share on other sites

Yes, exactly the same experience here.  Downloaded the updated version at lunchtime and it runs for a second then exits.

I don't actually need it, but a fix would be good!

Link to post
Share on other sites

In my case it wasn't a Windows 10 update (don't usually have any trouble with Win 10 ones) but an ASI Studio one.

A couple of weeks ago I downloaded ASI studio from the ASI website.  It worked fine but was a bit limited in function.  Today when I fired it up, it offered an update (which took ages to download).  Once installed it wouldn't run.  I am going to have a search and see if I've still got the older version's installation files.

Later/

Just had a look at the ASI forum where several people have reported the same issue but noted that the individual programs (ASICap, ASIFitsView, ASIImg and ASILive) can be run from within the ASI studio folder.  The conclusion is that there's a bug in the menu program.

Edited by almcl
  • Like 2
Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, almcl said:

In my case it wasn't a Windows 10 update (don't usually have any trouble with Win 10 ones) but an ASI Studio one.

A couple of weeks ago I downloaded ASI studio from the ASI website.  It worked fine but was a bit limited in function.  Today when I fired it up, it offered an update (which took ages to download).  Once installed it wouldn't run.  I am going to have a search and see if I've still got the older version's installation files.

Later/

Just had a look at the ASI forum where several people have reported the same issue but noted that the individual programs (ASICap, ASIFitsView, ASIImg and ASILive) can be run from within the ASI studio folder.  The conclusion is that there's a bug in the menu program.

Thanks for that, just tried it and it does work without using the menu. Just use the relevent exe. file and it runs.

👍

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

I had issues with this software when Win 10 updates downloaded. ( did with my previous Atik Infinity)

I have a laptop that I now use solely for asi studio and turn the internet wife connection off permanent.

As for new releases, I haven't seen one yet worth downloading for the difference it makes. (I am using version 1.2.1.0)

I have found the software reletively easy to use after some trial n error, ZWO promised a User Manual/Insructions but nothing as yet.

Their Forum is hardly replied to if you have a an issue,

regards

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.