Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

stargazine_ep28_banner.thumb.jpg.b94278254f44dd38f3f7ee896fe45525.jpg

Recommended Posts

Using PH2 tonight but every time I attempt to calibrate of guide the programme keeps closing down. I have tried uninstalling and reinstalling etc. But no joy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

A bit more info required, i.e. what hardware, OS, other software installed etc. ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Julian,

I have loaded the most up to date ASCOM drivers and am using Windows OS (latest version). Also, I uninstalled PH2 and fully reinstalled the software. The shutdown only occurs if I attempt to calibrate on a guide star. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

So before I go rambling off in a wrong direction, the software you are having issues with is PHD2 (https://openphdguiding.org/) and not some other software ?? if so what camera & mount are you using, and version of PHD2 ? and any additional software e.g. EQMod, camera drivers etc ??

Edited by Dr_Ju_ju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Certainly need more info.  

Operating system ? Windows -   XP, 7, 8, 10 ?

PH2 ? do you mean PHD2 ?

What computer are you using ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your still not giving us all the info we need to be able to help you....  i.e. what camera(s) [guider & main ??] your using etc...  tell us your full setup addicts & all software etc. !! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you installed the correct driver for your particular mount and camera , how are you connecting the mount to the computer st4 or pulse guiding?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

So I’ve tried connecting with ST4 and via EQMOD cable etc. My guide camera is a ZWO120 mini and my mount is HEQ5. To date I have ensured all my drivers are fully up to date (ZWO, ASCOM, EQMOD) and have also used two different laptops (both windows 10). The problem remains the same. I can get a visual view on guide scope once I start looping, but when I attempt to either calibrate on a guide star or begin guiding sequence, the whole PHD2 closes down. Effectively it’ll only allow me passive viewing using looping function, but calibration or attempting to guide causes a shut down of program?

I’ve tried PHD2 help group but not much joy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought the PHD2 Help site was quite helpful, they pointed out you were using what appears to be the Filter Wheel driver.

So have you now tried the correct drivers ?

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.