Jump to content

sgl_imaging_challenge_2021_annual.thumb.jpg.3fc34f695a81b16210333189a3162ac7.jpg

Need help after switching to AZ mode AZ-EQ6 Pro


Recommended Posts


Just got my AZ-EQ 6 Pro yesterday and switched it to AZ mode for viewing. The manual says to "jack up the RA axis's elevation until it reaches approximately 88 degrees and the jack screw will disengage entirely  (doesn't mention removing the counterweights before switching modes until the next page - this is my first ever scope, so I know basically nothing) . In any case, made the switch and got the knurled screws into the correct positions but the jackscrew is still completely disengaged and I can't adjust the RA axis elevation, which is now almost exactly (88 degrees) parallel with the ground. How do I regain control of elevation at this point? I retightened the two fork tightening knobs and the RA clutch (tried both in various positions), but the jackscrew is completely non-functioning.  Thanks for any help. 

Link to comment
Share on other sites

Had a look at the manual and I don't think there's anything else you have to do. The longer bolt that's inserted into the the upper hole locks the elevation of the mount in place.  Elevation will now be controlled via handset/computer to the motor.

Edited by MarkAR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.