Jump to content

sgl_imaging_challenge_2021_annual.thumb.jpg.3fc34f695a81b16210333189a3162ac7.jpg

ATIK 414ex Mono issue!


Recommended Posts

1666297548_CameraIssue.thumb.jpg.cade6785edcead72168b43b504d908e5.jpg

Camera is an ATIK 414ex mono

Two weeks ago I had the camera and scope out for photographing the Fish head nebula, and managed a successful session with no issues.

Past few nights I have been photographing the Heart Nebula, and noticed that the image had a few curved black lines through it, they morphed over time, but eventually vanished. However I am noticing that I've got this pattern to the right of the image, that whilst the noise varies, you can see it's leaving a distinct impression on the image. This is a single 1 second sub to show the noise. Though it shows up on the 20-30 minute exposures I have been using, the white in the right third of the image is just a star.

Any thoughts as to what could cause this change in behaviour? Nothing about my configuration has changed compared to the last imaging sessions. Really hoping not, but suspect the camera has developed a fault. 

  • Sad 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.