Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

oldannie

Dark patch on Ha subs?

Recommended Posts

Have done a very quick stack and process of 15x300sec Ha exps of NGC6960 taken with Takahashi 106ed and Atik mono 460ex on NEQ6 with MGEN guider.  Can anyone tell me what might be the cause of the dark patch bottom left. It has also appeared on another target.  Can light leakage result in a dark patch?

 

Annie

NGC6995_Ha_600secs_quickprocess copy.jpg

Edited by oldannie
Typing error

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would suspect that this is a dust mote in the light path - did you take matching Flat calibration frames during the same session and apply them before the rest of the processing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven't added any darks, flats or bias Steve but will now - I never thought of the obvious!!

Annie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.