Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_android_vs_ios_winners.thumb.jpg.803608cf7eedd5cfb31eedc3e3f357e9.jpg

Laurin Dave

ASI1600MM Fan not Working (Spiders)

Recommended Posts

Another cautionary tale.....   Last night at  around midnight I noticed that my ASI1600MM's fan had decided that it no longer wanted to rotate and that the camera wouldn't hold temperature..    This morning I read Julian's thread,  took the camera off to have a look and saw that the fan was covered in muck and spiders web!  So removed the three screws holding the back plate on, took the plate off (it comes off with the fan attached to the inside), cleaned the fan and it is now working fine. Just shows how strong spiders web is..

Dave

 

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I regularly kill all spider in the obsey, even with covers over everything the little and not so little things get everywhere, last night a web across the front the objective lens, eviction was instant.

Alan 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.