Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_terminator_challenge_winners.thumb.jpg.6becf44442bc7105be59da91b2bee295.jpg

Recommended Posts

Posted (edited)

Greetings,

I'm super happy to have found this forum of night sky enthusiasts and look forward to learning and sharing on this site! I am an amateur stargazer fortunate to live in a rural area with great dark skies. I'm used to using a GoTo Celestron.

Unfortunately I'm having a problem with a newly purchased Orion SkyQuest XTg 10. 

I've only used it a couple of times. Recently, when I turn on the power, the hand controller (a SynScan V4 GoTo, version 04.39.04) states a message "Both axes...no response!" which means the motors won't work. 

I've unplugged all the cords & replugged to no avail. The power comes from a new Orion Dynamo Pro, 12 V, Lithium Power Supply which was recommended.

Does anyone have any ideas what the problem might be?

Thank you 🌟

Edited by Bellatrix2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, Bellatrix2, and welcome to SGL.

If it's new, I would firstly contact the shop from which you bought it.

That said, it could be a problem with the handset cable and it might be easier to just get a replacement for that. The problem is, you could do an awful lot of these attempted fixes and get nowhere. So if it's new (and under warranty) then let them do the chasing ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome. I can’t help at all with your problem but I do hope you get it fixed and up and running.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Demonperformer said:

Hi, Bellatrix2, and welcome to SGL.

If it's new, I would firstly contact the shop from which you bought it.

That said, it could be a problem with the handset cable and it might be easier to just get a replacement for that. The problem is, you could do an awful lot of these attempted fixes and get nowhere. So if it's new (and under warranty) then let them do the chasing ...

Yes, thank you! I'm contacting them this morning.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Floater said:

Welcome. I can’t help at all with your problem but I do hope you get it fixed and up and running.

Yes, thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By starcorral
      My club's Atlas is stuck on the date 11/13/2099.   Last night was 6/28/2019.  Every time I reset the date and started the 3 star alignment the scope chose Vega and then pointed to the western sky - sorta wonky.  When I tried a second star it aimed at a totally wrong part of the sky.  I went back to date and it had reset to the11/13/2099 date.  The mount has a working GPS module.   I went through all the menus and there was no place other than the " sub menu to attempt to replace the errant date.  After five tries I gave up.   Apparently the GPS was accurate to withing a stride or two.  What should I try next?   I know my club; they'd rather stuff it in a corner than take the time or money to fix it.  So it will be m time and my money.  I used the mount several times this year and had no problem.
    • By Greg6498
      Took my Celestron AVX Mount out this afternoon to familiarize my self with it in the daylight. Wasn’t sure if or how it would work, since it’s my first goto Mount. I got it setup per the directions and attached the SkySync GPS. It locked on my location very quickly so I did the Quick Align option just as a test. The polar scope was oriented north, and I used Sky Safari to locate stars I couldn’t see cause it was daytime. My first choice was Sirius and it slewed  right around to what should be the general vicinity! I then chose Venus in the West and off it went! I hit home and it went back to the original setup position. I can’t wait to take it out tomorrow night and really put it through it’s paces! This is totally most excellent!
    • By ruskclark
      This is a recent edit of data I collected back in January. Image is taken with a Canon 450Da and Canon EF L 70-200mm f/2.8 lens sitting on a Sky-Watcher Star Adventurer. It’s quite a large crop from a 200mm frame. 25 x 3 min guided subs. Stacked in SiriL and processed in Photoshop. Image taken in Northumberland under Bortle 3 skies. 

    • By Saj_37uk
      Looking for the 2" low profile extension tube that is provided with most of the skywatcher scopes. I have a used 190MN that didn't come with the extension tube and need it to get accurate focus. 
       
      I believe Orion scopes may have one too.
    • By Joshua Fulker
      Hey, I've been looking for a mount for my 8 inch skywatcher reflector for a while now and can't decide what mount to buy. The requirements i am looking for are the following:
      Goto system or synscan 
      10+ kg weight capacity 
      Tripod
      My budget is around £500. I was wondering if anyone could suggest some good mounts or point me into the right direction. 
      My goal is to get better at astrophotography, my previous mount was a dobson mount ( which came with the scope ) but does not have any features to track objects which doesn't help when doing astrophotography. Tnanks
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.