Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_30_second_exp_2.thumb.jpg.7719b6f2fbecda044d407d8aba503777.jpg

Recommended Posts

I'm trying to get my Altair GPCAM2 130M working on an old (Windwos XP) laptop. According to the Altair website the drivers and their software (Altair Capture) work on XP.

I've installed the software/drivers however when I plug the camera in device manager lists it as an unknown USB camera and cannot find the drivers and the capture software cannot detect the camera. I've tried contacted the Altair support forum but the link does not work, I've also tried Altair contact form on the website and had no response.

There is nothing wrong with the camera or USB cable as they work fine on another laptop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So is the other laptop also running XP?

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, PeterCPC said:

So is the other laptop also running XP?

Peter

No, the one that works is Windows 7. However it is very slow as it only has 1GB of ram, so I want to use the XP one as it has 2GB and is much faster. This shouldn't be a problem as Altair claim that the software/drivers are XP compatible.

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe the important word is "claim".

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, PeterCPC said:

Maybe the important word is "claim".

Peter

Well they list it as a supported OS, so it should work. If not they are probably breaking advertising laws.

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

It does mention SP 3, do you have the service pack on your XP machine ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, knobby said:

It does mention SP 3, do you have the service pack on your XP machine ?

I think so.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I do know that in the Linux and MacOS SDK, Altair silently dropped support for some camera models in the latest version.  I don't believe your camera is one of those affected, but if you don't have the latest drivers installed on the Win7 machine and you do have the original installer, perhaps it might be worth trying that on the winxp machine rather than the latest ones?  Bit of a last resort thing really...

James

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.