Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_christmas_presents.thumb.jpg.587637e0d01baf4b6d21b73610610bbb.jpg

Unkown Error

70EQ telescope with Celestron NexImage 5

Recommended Posts

I have a Celestron AstroMaster 70EQ telescope and I bought a Celestron NexImage 5 camera. Last night we had clear skies for a while every time I pointed my telescope to a planet by using an eyepiece when I changed it to my camera it never picked it up on the scree. I just get a blank screen, though during the day I can pick up trees etc. what am I doing wrong? what settings do I need to use?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is probably just out of the FOV. Do a square search.

Also remember that the focus will be different so turn the brightness, gain and exposure up well beyond what you would use. A big bright fuzzy glow is easier to find.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try a practice on the Moon it will be easier to find and establish where focus is when using the neximage in your telescope.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's a good point. Make a note of how far you have to turn your focusser during your moon trial and you will beable to get close to focus when searching for smaller objects.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.