Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_30_second_exp_2.thumb.jpg.7719b6f2fbecda044d407d8aba503777.jpg

Sign in to follow this  
Stub Mandrel

M1 Crab Nebula - At last!

Recommended Posts

I finally got a decent image of M1, last year all I managed was a blurry fawn blob that looked like something out of the pocket of a duffelcoat.

M1.png

 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good start, you can see the Ha "tendrils" in the synchrotron continuum.

I'm having to wait a whie until it's better placed early in the evening.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Xiga
      Back in early Feb I tried imaging Markarian's Chain, but after 2 subs I encountered guiding issues (a first for me) so had to give up. 
      So just for kicks and giggles, I decided to process them! ? 
      So this is 2 x 10mins. With the D5300, 80ED and HEQ5-Pro. 'Stacked' (if it's even right to use that term!) in APP, and processed in PS. Then reduced to 75% for posting. 
      Why oh why oh why..... I honestly don't even know myself ?

    • By Deflavio
      I know DSLRs are more for “official” AP imaging and I should probably stick with my trusty ASI224 or maybe think about a 294 or similar sensors but....as probably many, I have a DSLR sitting at home not doing much. Can I do EAA with it?
       
      Today is quite easy to have 24Mp in relativity cheap bodies so why not to use it somehow? Small pixels..I know, but maybe going for wide field and bright objects with fast lenses it may still work and give something interesting. Anyone tried? Any experience? 
       
      What I really like of EAA is the ability to do everything while observing and without the need to come back for long processing sessions. I have searched around a bit but I can’t find a stacking software like Sharpcap for DSLR doing live viewing as well as stacking. I think I could somehow save each frame in a folder and then stack them with DSS (if I got the name right) but can I then control remotely the camera, exposition and have live preview when slewing around?
       
      Just interested to know if anyone know more about this or more in general discuss about DSLR and EAA.
       
      Flavio
    • By Phillips6549
      Complete beginner question regarding using this mount.
      When I have tried to set up and align the mount , the goto targeting is off by many degrees.  Here's what I do - can someone tell me what I'm doing wrong!?
       
      With the power off:
      Align the tripod and mount to North and, with the clutches released, set the declination to my latitude (52deg 28' N). and the mount in the weights-down home position.
      Lock the clutches and fine tune the alignment on Polaris using the mechanical adjustments on the mount.
       
      Turn the power on:
      Set up the date, time and location, elevation etc. in the handset (noting the American Date format and Longitude first (set to W 1deg 48')
      DST = Yes
      Select 1 Star align
      Pick a star, I usually try Procyon or Betelguese depending on the time.
      The scope slews to vaguely the right direction but actually nowhere near.  It can take 2 or 3 minutes of manual slewing to centre the star in the eyepiece.  Finishing, of course, with an up and right movement.
      Finally, press Enter to complete the alignment ==> Alignment Successful says the handset optimistically.  
      Now from the object menu pick another target.  Try, say, Polaris which was where I started and ... nowhere near it.   It's the same regardless of the selected target.
       
      I have tried 2 star alignment and 3 star alignment, a factory reset before starting,  but nothing seems to work.   Once i'm lined up on a target the mount tracks nicely - it just won't go where I want it to!
      Not yet at my wits end but - Help!  
      Mark
    • By Xiga
      Hi guys
      I'm breaking the cardinal rule here of posting late at night, right after finishing PP, so let's see what sense the dawn brings! ? 
      I shot this in the early hrs of 29th of March. There was no moon present (i think!) and conditions were pretty good, AFAIK. 
      This is 28 x 360s, so about 2.75 hrs in total. Taken as usual with the D5300, IDAS-D1, and SW 80ED. 
      APP used for stacking and gradient reduction, everything else done in PS. 
      Would have liked twice, or 3 times, the data, but it's just not happening, so i've just decided to process what i've got. 
      Thanks for looking, and all CC welcome as always ?

    • By cjdawson
      Hi everyone.
      A friend has an EQ3 Goto mount, I think it's the Sky-watcher one.    Currently, I know nothing about them, except that he's having issues getting it to work.  To the point that he's getting so frustrated with it he's seriously starting to thinking about throwing the mount away.
      He's described what's happening to me.    What he's saying is that the mount never points to the place where he's asked it to point.    He's saying that say the scope is supposed to point towards something in Orion, it'll end up pointing somewhere on the other side of the sky.     He's also said that it doesn't seem to want to track past a certain point in RA.
      I'd thought rather than simply jump in and try to help him out and get just as confused,  I was wondering if there's some check list of common EQ3 faults that I could work through to see if we can solve the issue.
       
      Once thing I do know is that he's running the mount from a dedicated tracer battery, so it maybe safe to assume that the power supply is good.   (althought it's something I'm going to double check as I don't want to miss anything)
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.