Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_30_second_exp_2_winners.thumb.jpg.b5430b40547c40d344fd4493776ab99f.jpg

Phil-lost!

single shot of the sun

Recommended Posts

I took a load of jpegs of the sun on sunday with the aim of stacking them in registax but it keeps freezing at 73% aligned. I've only ever had a few quick goes in the past so don't really know what I'm doing. Is this a common problem or is there something basic I'm missing? This is a single sub processed because I was bored. :smiley:

Sun 10-4-16

 

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

You'll get better results if you make short videos of around 3000 frames and stack the best 10/20% of them. 

Still a nice image for a jpeg 

Share this post


Link to post
Share on other sites

great shot mate, did you have any thin cloud in your subs? cos it can make regi do a wobbler. charl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the help i'll give it another go, I think some frames have thin cloud so i'll throw them out. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.