Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

The Jackal

Lose camera on 2" Crayford Focuser

Recommended Posts

Would someone please suggest a method to fix this ? My Canon Camera when mounted onto my GSO 8" Crayford 2" Focuser seems to have a slight play on it. Now I am afraid this might impact my lights/dark's and bias frames when rotating the scope and the camera moves from its original position.

I couldn't shot the effect on a photo so I uploaded a short video of it on youtube.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mine dos the same, both 450d and sony alpha, ive never found it a problem when shooting but it would be nice to have a fix for the slopy adapters. clear skys charl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some rubber bands tight around the area that has the play in it should stop it wobbling around.

I guess it is the bayonet locking mechanism that is not quite mating correctly. You may be able to adjust the hole the locking pin goes into by lining it somehow.

/Dan

Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.