Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_30_second_exp_2_winners.thumb.jpg.b5430b40547c40d344fd4493776ab99f.jpg

Recommended Posts

I know that a QHY5 is a pimped webcam, but it is not a dslr or a CCD.

So I am a bit over imaging Jupiter for now, so I turned my attention to the moon.

Anyway enough waffle, with out further adduce my first attempt at lunar stacking.

gallery_32740_2960_32060.jpg

What do you guys think?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

That looks pretty good. It might be a little over sharpened which gives those quite hard edges. Did you use Registax? I also use my QHY5 for imaging, mainly solar but also sometimes for the moon. The larger format makes it easier for mosaics than my SPC900. :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

That looks pretty good. It might be a little over sharpened which gives those quite hard edges. Did you use Registax? I also use my QHY5 for imaging, mainly solar but also sometimes for the moon. The larger format makes it easier for mosaics than my SPC900. :)

Yes, I did a sharpen in Registax after stacking is AS!2. I did push quite hard on the sharpening.

I only stacked about 500 of my frames I have about 8000, but don't think that it will add any more detail.

I will retry again later with more frames and sharpen in PS5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By jadcx
      Skywatcher 80 ED DS-Pro outfit including matched flattener and motor focus. Now only £350
      This kit gives you a great introduction to astronomy and imaging, which is why it's so popular.  You can see details over at FLO but there is:
      80 ED Ds-Pro OTA (Objective Lens Diameter: 80mm, Telescope Focal Length: 600mm,  f/7.5)
      SW Eyepiece (2"): 28mm
      2”/50.8mm Di-Electric Star Diagonal
      9x50 Finderscope
      Dual-Speed 11:1 2” Crayford Focuser (Backlash-Free)
      Supplied with Tube Rings & Mounting Plate - please note there is a longer black vixen type dovetail fitted, not the fancy new green short one you will see on the FLO site
      SW motor focus and fitting kit - I've never used this, hence it's not fitted (more details over on FLO)
      Dedicated SW 0.85x reducer/flattener (see FLO for more details)
      Aluminium Carrying / Shipping Case
       
      The RRP is over £720, so grab a bargain while you can.
      Collection from Nottingham, or DHL for £20 (within UK)



    • By Carboncrazy
      Can anyone help? I'm pretty much a novice at this astronomy stuff but loving the steep learning curve. I started by using camera lenses modified to use an eyepiece but after much debate, deliberation and saving up, I have finally bought my first proper telescope. Unfortunately I now have a problem.
      Last year I bought a second hand Synscan EQ5 mount which has worked perfectly each time I have used it. I  used it about a month ago for the first time with the new scope (last time we had a clear sky). Everything worked as it should. At 2 am I parked the scope, dismantled everything and put it away. Nothing was dropped, snagged or got wet.
      The forecast said we might get a clear sky last night. Anticipating this I got the mount on the bench, stripped, cleaned, polished and greased the DEC axis plain bearings (hoping this might help with guiding). When finished I connected the motor controller and handset and switched on. I was greeted with the following messages: INITIALISING then CAUTION BOTH AXES NO RESPONSE. If I press enter and carry on through the menus, then everything appears to be as it should except no motors run. I have tried everything I can think of and would be very grateful of advise or suggestions. These are things I have tried, so far:
      Factory reset
      Different power supply. I have been using a motorbike battery which is giving 13.5V constantly when I switch on. I have tried two other batteries with a 2A charger connected.
      Continuity tested the cables from the plugs that go onto the motherboard of the controller all the way to the motors.
      I made up the  RJ45 and RJ12 diagnostic cables suggested in the manual and the handset appears to be ok.
      Removed the motors from the mount to make sure that they turn freely.
      Replaced the RJ45 cable from the handset to the controller.
      Examined the motherboard for dry joints and damaged components.
      Assembled everything in the tripod to make sure that the earthing tab on the controller made no difference.
      I now feel that the problem is the controller motherboard but logic tells me that it was the mount I disassembled, so the fault should lie there. Is there anyone who has had the same problem or who has the same system that could help me diagnose the problem. I'm in North Shropshire but happy to travel to anyone who could help. Unfortunately I don't know anyone with the same mount.
       
       
       
    • By Bigwings
      I need my garage back so am selling my excess mounts.
      1. EQ5 motorised on both axis.
      No tripod this was mounted ony pier. Tracks well. 
      £100 Collect only because of weight .
      2. An older type Skywatcher AZ goto mount that came with my SkyMax 127. Good condition .
      £100 Collect please but might be able to send if you arrange courier.
      SOLDto Pitbull ...thanks
      3. AZ GTi  goto in excellent condition . Still have the box so can send at cost.
      The pic shows it with a telescope on it which is not included.
      £200
      Location just north of Newark on A1
      Clear Skies.
      Thanks for looking
      All Sold.
      mods VB please move
       
       
       



    • By Greg6498
      Hello all!
      I have been using my Skywatcher 8” Dobsonian for some time now, and decided I wanted a good refractor with an EQ mount as my next scope. I chose the Skywatcher Evostar Pro 80mm with an LX70 EQ5 mount. This seems to be a great scope to compliment my Dob, but I'm still getting used to the EQ mount! Found some good Youtube videos and am hoping for a clear night soon to really give it a workout! Any advice is appreciated!

    • By kman42
      I have an EQ5 telescope mount which i use for astrophotography. I have modified it with a motorised RA axis using a bipolar stepper motor - my thread for the build is here .
      I want to expand the mount's tracking ability by motorising the DEC axis and using a guide scope/camera. I generally use the mount in fairly remote locations so would like to use a raspberry Pi for portability.
      I understand that I'll need to use a Raspberry Pi Camera Module for the guide camera. 
      The capability I want is:
      1. guide the mount along RA and DEC axes using a guide star as feedback
      2. track the mount using the RA axis only, and if possible continuously take 20-30 second exposures on the guide camera (this functionality is optional, but would assist in polar alignment of the mount)
      I don't want any GOTO capability. I am very new to RPi and need some help:
      - do I need to write code for this, or is there existing programming available for what I want to do?
      - is it possible to avoid the use of screens (in the field)? My preferred option would be to flick a switch to start and stop the guiding, with another switch for alignment mode (or something simple like this).
      - do I need to use any particular stepper motors/drivers for raspberry Pi? I'm using a bipolar stepper motor running quarter steps, with an A4988 stepper driver
      - is the RPi 3 Model B+ the unit I should buy?
      Thanks
       
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.