Jump to content

Stars_Banner.jpg.843f9de1cf2bdcd4b91ede4312ecf0ca.jpg

M11, M13, M17


t_ilan_s
 Share

Recommended Posts

Hi all,

Yesterday the moon was at 85% illumines but I've mange to get some decent images from the city:

M11 - 100 frames 4 second each:

post-26995-0-67421500-1369219345_thumb.j

M13 - 100 frames 3 second each:

post-26995-0-27342500-1369219563_thumb.j

M17 - 100 frames 13 second each:

post-26995-0-92574600-1369219650_thumb.j

Although the polar alignment was almost perfect their is a drift in the RA axis and because of that I can't take longer frames than 15 seconds! :embarassed:

Does anyone know how to fix the freedom in the axes?

Thanks,

Link to comment
Share on other sites

You may need to adjust the meshing of the RA worm and gear to improve the drive to the RA axis. It may also help to keep the mount slightly heavy (doesn't need to be much) on the east side so the worm is always driving the RA gear.

James

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.