Jump to content

2052839955_Mobilephonebanner.jpg.a502a319d7033354d442937f2edd0c2c.jpg

eqmod windows 7 help


shirva
 Share

Recommended Posts

Installed ascom then eqmod when I try to start eqmod it just flashes on and off on desktop. .tried it on both my Windows 7 comps..any ideas...have checked box in control panel. ..uninstalled utp and done download again comes up with error 5 or something like that prob on exe file...Davy

Link to comment
Share on other sites

You need to set up first. It's in Start > eqmod > scripts > eqmod setup. Instructions on what to do are on the eqmod yahoo group pages

Posted via Tapatalk on an ageing iPhone so please excuse any erroneous spellings or accidental profanities!

Link to comment
Share on other sites

EQMOD, being a driver program, is totally at the mercy of client programs that will create and destroy it as they think fit. Regretably many client apps are written in such a way that if connection to the mount is not successful they imediately kill EQMOD prior to creating it again to try again. This is what causes the flashing and unfortunately means you never get the chance to see any diagnostic messages EQMOD may put out to help diagnose the connection failure.

If you experience a 'flashing' EQMOD the best thing to do is use the toolbox application (installed as part of EQMOD) to launch EQMOD. The toolbox will not kill EQMOD if connection fails allowing the diagnostic messages to be read.

Chris.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use.