Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_30_second_exp_2_winners.thumb.jpg.b5430b40547c40d344fd4493776ab99f.jpg

Search the Community

Showing results for tags 'windows 7'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome
    • Welcome
  • Beginners
    • Getting Started General Help and Advice
    • Getting Started Equipment Help and Advice
    • Getting Started With Observing
    • Getting Started With Imaging
  • Community
    • Official SGL Announcements and Events
    • SGL Challenges and Competitions
    • SGL Star Parties
    • Star Parties & Astro Events
    • Celestial Events Heads Up
    • The Astro Lounge
  • Retailers
    • Sponsor Announcements and Offers
    • FLO Clearance Offers
    • IKI Observatory
    • Supplier Reviews
  • Astro Classifieds
    • For Sale / Swap
    • Wanted
  • Equipment
  • Observing
  • EEVA (Electronically Enhanced Visual Astronomy)
  • Imaging
  • Science
  • WADAS's WADAS Discussion Forum
  • Beaufort Club's Topics
  • Swindon Stargazers Club's Topics
  • East Midlands Stargazers''s Topics
  • Central Scotland Astro's Topics
  • SGL Cumbrian Skies's Topics
  • Herts, Beds and Bucks Group's Topics
  • SGL East Anglian Group's Topics
  • South Leicester Observers's Topics
  • South Wales Group's Topics
  • SGL Surrey Observers's Topics
  • South Yorkshire Stargazers's Topics
  • Yorkshire Astronomers's Topics
  • Devon and Cornwall's Topics
  • West Midlands's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's New equipment
  • NLO and Planetarium's Topics
  • Astronomical Society of Edinburgh's Discussion
  • Dorset Stargazers's Topics
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Tutorials and Guides
  • Hairy Stars Club (Comets)'s General Discussion
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Observing Campaigns
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Analysis results
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Useful Links
  • Pixinsight Users Club's Pixinsight Discussion Forum

Calendars

  • Astro TV
  • Celestial Events
  • SGL Calendar
  • Astro Society Events
  • Star Parties
  • WADAS's Events
  • Beaufort Club's Events
  • Astronomical Society of Edinburgh's Events
  • Dorset Stargazers's Events

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Location

Found 2 results

  1. Hi Just tried out my new (to me) Canon 6D Mk1 at Galloway Star Party and discovered that my Windows 7, 64bit laptop doesn't see the camera when I try to connect it by USB, so I can't control it with BackyardEOS. I've checked the device manager and it just doesn't come up when connected and switched on plus I've tried different USB ports. However, I don't have the same problem when I do the same with my Canon EOS 450D using the same cable with the same laptop. Am I missing something important here? Pretty frustrating given it's the first time I've been out under a sky that good in a long time Thanks in advance, Tom
  2. Hi All I have been using my 'best' laptop with Windows 8.1 to control an EQ5 Pro mount via a USB/Serial converter with a lead directly to the hand controller set to PC Direct Mode. On the same laptop I have installed PHD2 for guiding and BackyardEOS for image capture and a gampepad for ease of 'tweaking' the telescope pointing. I have also installed Cartes du Ciel (CdC) to find and slew to targets. This system has worked flawlessly (other than 'idiot induced' problems) for a number of months now. I was lucky enough to be given another, slightly older, laptop to use so I thought the 'best' laptop could stay in the office and the older laptop could now become the astro imaging laptop. As far as I can see, I have everything configured the same and, on first trials in daylight, everything seemed to be working OK. Could connect to the mount OK, control via gampad OK, PHD2 connected OK etc etc. First 'imaging in anger' night seemed to going well until I noticed that the star trails suddenly appeared to be streaked after successfully capturing a few previous images. PHD2 was still connected but the guide star was way off target (the little green square in PHD) and appeared to be drifting as I watched. CdC (the planetarium software I use) was still connected but the rectangle indicating the camera's field of view was also drifting off target. On looking at the EQMOD window I noticed that tracking was 'off'. "Another idiot induced problem?" I thought. Selected Sidereal Tracking in EQMOD and I heard the motors of the mount start 'whirring' again. Selected target in CdC and slewed the 'scope back to the target. Selected guide star again in PHD and guiding started OK (I could hear the motor 'tones' changing as they received correction signals from PHD. Back on track - so I thought! After a short while, the problem occurred again - Sidereal tracking was shown as being turned off in EQMOD. These are only differences between the successful setup and the rogue version; Working System 2.4ghz processor, Windows 8.1 Failing system 2.2ghz processor, Windows 7 Has anyone else had this problem? Any suggestions as to what could be causing this problem would be greatly appreciated. Thanks Richard
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.