Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_30_second_exp_2_winners.thumb.jpg.b5430b40547c40d344fd4493776ab99f.jpg

Search the Community

Showing results for tags 'synscan goto'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome
    • Welcome
  • Beginners
    • Getting Started General Help and Advice
    • Getting Started Equipment Help and Advice
    • Getting Started With Observing
    • Getting Started With Imaging
  • Community
    • Official SGL Announcements and Events
    • SGL Challenges and Competitions
    • SGL Star Parties
    • Star Parties & Astro Events
    • Celestial Events Heads Up
    • The Astro Lounge
  • Retailers
    • Sponsor Announcements and Offers
    • FLO Clearance Offers
    • IKI Observatory
    • Supplier Reviews
  • Astro Classifieds
    • For Sale / Swap
    • Wanted
  • Equipment
  • Observing
  • EEVA (Electronically Enhanced Visual Astronomy)
  • Imaging
  • Science
  • WADAS's WADAS Discussion Forum
  • Beaufort Club's Topics
  • Swindon Stargazers Club's Topics
  • East Midlands Stargazers''s Topics
  • Central Scotland Astro's Topics
  • SGL Cumbrian Skies's Topics
  • Herts, Beds and Bucks Group's Topics
  • SGL East Anglian Group's Topics
  • South Leicester Observers's Topics
  • South Wales Group's Topics
  • SGL Surrey Observers's Topics
  • South Yorkshire Stargazers's Topics
  • Yorkshire Astronomers's Topics
  • Devon and Cornwall's Topics
  • West Midlands's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's New equipment
  • NLO and Planetarium's Topics
  • Astronomical Society of Edinburgh's Discussion
  • Dorset Stargazers's Topics
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Tutorials and Guides
  • Hairy Stars Club (Comets)'s General Discussion
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Observing Campaigns
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Analysis results
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Useful Links
  • Pixinsight Users Club's Pixinsight Discussion Forum

Calendars

  • Astro TV
  • Celestial Events
  • SGL Calendar
  • Astro Society Events
  • Star Parties
  • WADAS's Events
  • Beaufort Club's Events
  • Astronomical Society of Edinburgh's Events
  • Dorset Stargazers's Events

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Location

Found 2 results

  1. Hi guys, it's my first post here, so Hello! My synscan goto upgrade started to act like in this video of mine SynScan GOTO Skipping after being disassembled for few weeks in the closet. There were no such problems before. When it slews at rates above x3 everything is fine and smooth but as soon as it starts tracking at x3, it skips steps or something like that. My setup is eq3-2 on alu and SW 150/750 with Canon 700D attached. Thanks in advance for any clues or ideas!
  2. Hi I am a total newbie. Threads similar to this have been thrashed out before but I have not located my issue. I'm based in Ipswich UK and purchased a SW 130p on a goto with v3 handset. I have tried various times over the last 12 months to set it up but never have I got to complete the set up stage. If I select brightest star it never chooses something in view. e.g last night Mars (below horizon) When I try 2 star align I input the first star and but cannot locate a second star e.g last night I chose Vega but none of the other stars were visible. I particularly wanted Arcturus as there were only a few stars visible. I am using a star map app on an iPad to identify the stars. This is the same result time after time. Lights go out around here around midnight allowing many more stars to try, but by then I've given up on the mount scanned around a bit and am packing up as gotta go to work. My location lat/long is listed as 52.056736 and 1.148220 the handset after much trial and error will only accept this as 114 00 E 52 00 N. Is this the cause? I have read some people align N first I tried this with no change. I'm getting to the point of giving up and buying bins :-) Thanks in advance if anyone has an idea Ian
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.