Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

stargazine_ep24_banner.thumb.jpg.56e65b9c9549c15ed3f06e146fc5f5f1.jpg

Search the Community

Showing results for tags 'star alignments'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome
    • Welcome
  • Beginners
    • Getting Started General Help and Advice
    • Getting Started Equipment Help and Advice
    • Getting Started With Observing
    • Getting Started With Imaging
  • Community
    • Official SGL Announcements and Events
    • StarGaZine
    • SGL Challenges and Competitions
    • SGL Star Parties
    • Star Parties & Astro Events
    • Celestial Events Heads Up
    • The Astro Lounge
  • Retailers
    • Sponsor Announcements and Offers
    • FLO Clearance Offers
    • IKI Observatory
    • Supplier Reviews
  • Astro Classifieds
    • For Sale / Swap
    • Wanted
  • Equipment
  • Observing
  • EEVA (Electronically Enhanced Visual Astronomy)
  • Imaging
  • Science
  • WADAS's WADAS Discussion Forum
  • Beaufort Club's Topics
  • Swindon Stargazers Club's Topics
  • East Midlands Stargazers''s Topics
  • Central Scotland Astro's Topics
  • SGL Cumbrian Skies's Topics
  • Herts, Beds and Bucks Group's Topics
  • SGL East Anglian Group's Topics
  • South Leicester Observers's Topics
  • South Wales Group's Topics
  • SGL Surrey Observers's Topics
  • South Yorkshire Stargazers's Topics
  • Yorkshire Astronomers's Topics
  • Devon and Cornwall's Topics
  • West Midlands's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's New equipment
  • NLO and Planetarium's Topics
  • Astronomical Society of Edinburgh's Discussion
  • Dorset Stargazers's Topics
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Tutorials and Guides
  • Hairy Stars Club (Comets)'s General Discussion
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Observing Campaigns
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Analysis results
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Useful Links
  • Pixinsight Users Club's Pixinsight Discussion Forum

Calendars

  • Astro TV
  • Celestial Events
  • SGL Calendar
  • Astro Society Events
  • Star Parties
  • WADAS's Events
  • Beaufort Club's Events
  • Astronomical Society of Edinburgh's Events
  • Dorset Stargazers's Events

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Location

Found 2 results

  1. Dear all, This is my first post. I'm quite new at astrophotography, although I've used a startravel mount together with a camera for a couple of years. I recently decided to upgrade to a skywatcher heq5 pro mount which I intend to use with a Ed-80 refractor, also from skywatcher. I've been spending countless hours trying to solve my problem and I am now to the point where I think my équipement is faulty and needs to be returned to be checked. Before I do, I wanted to ask you guys for advice because I can not exclude the possibility that I'm just doing things wrong. Here is my problem : The mount does not track even though I've done the polar alignment and hooked on the synscan handset. I initially believed I would not need the handset for simple tracking and that after polar alignment, the mount would automatically start tracking. Clearly it did not, as the mount did not move and was completely silent. I then hooked on the handset, entered all the info for initialisation, checked the sidareal tracking was checked, but still no tracking, even though the mount did make some noise at that point. I did try to align one or two stars, but the telescope would just be way off the targeted star. I mean totally way off, sometimes pointing the opposite direction. I gave up star alignment, so just skipped the alignment part, thinking I could still use the mount to track without star alignment. However, when pointing to a star, I would see it drift after a few seconds, so clearly no tracking. Can somebody help me out? Questions: is it possible to use the mount to track without any star alignment, or without using the synscan handset? Is there an on/off button somewhere I have missed to start tracking? Any idea why the star alignment is so incredibly off target? I doubled check all the gps, elevation, date info and the polar aligment is accurate as I checked it after a couple of hours and polaris was exactly where it should be according to my Find polaris app. I'm quite desperate now, so any advice is more then welcome! Thanks. fred
  2. Hi, to all ioptronCEM 60 owners, help wanted. Although ‘zero position’ and other settings all appear good , when I select the first of the the 3star alignments the slew stops quite wide and it takes a while before I can centre it in the EP. by which time the procedure asks for the next star to be selected and I have to begin again >........Obviously the initial GOTO on the Mount is not very accurate. Is there a way to allow more time to centre the star? Or perhaps another way to complete the 3 star align. hope someone can help me. Many thanks and clear skies. anthony
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.