Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_dslr_mirrorlesss_winners.thumb.jpg.9deb4a8db27e7485a7bb99d98667c94e.jpg

Search the Community

Showing results for tags 'pc control'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome
    • Welcome
  • Beginners
    • Getting Started General Help and Advice
    • Getting Started Equipment Help and Advice
    • Getting Started With Observing
    • Getting Started With Imaging
  • Community
    • Official SGL Announcements and Events
    • SGL Challenges and Competitions
    • SGL Star Parties
    • Star Parties & Astro Events
    • Celestial Events Heads Up
    • The Astro Lounge
  • Retailers
    • Sponsor Announcements and Offers
    • FLO Clearance Offers
    • IKI Observatory
    • Supplier Reviews
  • Astro Classifieds
    • For Sale / Swap
    • Wanted
  • Equipment
  • Observing
  • EEVA (Electronically Enhanced Visual Astronomy)
  • Imaging
  • Science
  • WADAS's WADAS Discussion Forum
  • Beaufort Club's Topics
  • Swindon Stargazers Club's Topics
  • East Midlands Stargazers''s Topics
  • Central Scotland Astro's Topics
  • SGL Cumbrian Skies's Topics
  • Herts, Beds and Bucks Group's Topics
  • SGL East Anglian Group's Topics
  • South Leicester Observers's Topics
  • South Wales Group's Topics
  • SGL Surrey Observers's Topics
  • South Yorkshire Stargazers's Topics
  • Yorkshire Astronomers's Topics
  • Devon and Cornwall's Topics
  • West Midlands's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's New equipment
  • NLO and Planetarium's Topics
  • Astronomical Society of Edinburgh's Discussion
  • Dorset Stargazers's Topics
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Tutorials and Guides
  • Hairy Stars Club (Comets)'s General Discussion
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Observing Campaigns
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Analysis results
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Useful Links
  • Pixinsight Users Club's Pixinsight Discussion Forum

Calendars

  • Astro TV
  • Celestial Events
  • SGL Calendar
  • Astro Society Events
  • Star Parties
  • WADAS's Events
  • Beaufort Club's Events
  • Astronomical Society of Edinburgh's Events
  • Dorset Stargazers's Events

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Location

Found 2 results

  1. This is my very first time working with a telescope and i'm having trouble connecting my mount to my pc (It seems very easy for you guys, shame on me). I've followed a lot of threads which helped me a lot on this forum but it still won't work. This is what I've done: -I've build a cable RJ12/USB with a USB/TTL chip connecting the Rx to the Tx, the Tx to the Rx and the GND to the GND. (with the adpated driver which works fine) -I've installed the Driver "AzGoto by Armazem Do Telescopio" -I've installed the ASCOM plateform -I've installed StellariumScope, Stellarium and Skychart -In both softwares I chose the Driver AZ GOTO, fill in my latitude and longitude and the appropriate port COM But when I try to connect my telescope, I have to wait over 5 minutes until an error pops up with 'BasicApi.MountControlException" Do you guys have any idea what's going on ? Again, these are my first steps into Astronomy. Thanks you very much.
  2. Hi Just tried out my new (to me) Canon 6D Mk1 at Galloway Star Party and discovered that my Windows 7, 64bit laptop doesn't see the camera when I try to connect it by USB, so I can't control it with BackyardEOS. I've checked the device manager and it just doesn't come up when connected and switched on plus I've tried different USB ports. However, I don't have the same problem when I do the same with my Canon EOS 450D using the same cable with the same laptop. Am I missing something important here? Pretty frustrating given it's the first time I've been out under a sky that good in a long time Thanks in advance, Tom
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.