Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

Search the Community

Showing results for tags 'setup'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome
    • Welcome
  • Beginners
    • Getting Started General Help and Advice
    • Getting Started Equipment Help and Advice
    • Getting Started With Observing
    • Getting Started With Imaging
  • Community
    • Official SGL Announcements and Events
    • StarGaZine
    • SGL Challenges and Competitions
    • SGL Star Parties
    • Star Parties & Astro Events
    • Celestial Events Heads Up
    • The Astro Lounge
  • Retailers
    • Sponsor Announcements and Offers
    • FLO Clearance Offers
    • IKI Observatory
    • Supplier Reviews
  • Astro Classifieds
    • For Sale / Swap
    • Wanted
  • Equipment
  • Observing
  • EEVA (Electronically Enhanced Visual Astronomy)
  • Imaging
  • Science
  • WADAS's WADAS Discussion Forum
  • Beaufort Club's Topics
  • Swindon Stargazers Club's Topics
  • East Midlands Stargazers''s Topics
  • Central Scotland Astro's Topics
  • SGL Cumbrian Skies's Topics
  • Herts, Beds and Bucks Group's Topics
  • SGL East Anglian Group's Topics
  • South Leicester Observers's Topics
  • South Wales Group's Topics
  • SGL Surrey Observers's Topics
  • South Yorkshire Stargazers's Topics
  • Yorkshire Astronomers's Topics
  • Devon and Cornwall's Topics
  • West Midlands's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's Topics
  • Essex Cloud Dodgers's New equipment
  • NLO and Planetarium's Topics
  • Astronomical Society of Edinburgh's Discussion
  • Dorset Stargazers's Topics
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Tutorials and Guides
  • Hairy Stars Club (Comets)'s General Discussion
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Observing Campaigns
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Analysis results
  • Hairy Stars Club (Comets)'s Useful Links
  • Pixinsight Users Club's Pixinsight Discussion Forum

Calendars

  • Astro TV
  • Celestial Events
  • SGL Calendar
  • Astro Society Events
  • Star Parties
  • WADAS's Events
  • Beaufort Club's Events
  • Astronomical Society of Edinburgh's Events
  • Dorset Stargazers's Events

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Location

Found 12 results

  1. I was wondering what images of dso I could get with this setup. How and how much would my images improve if I added in a decent file flattened and what would happen if I exceeded the maximum telescope magnification with Barlow lens.
  2. Hey everyone, I just purchased my first refractor telescope but I have no idea where to get started, let’s get right into what my problem is. I purchased a Celestron C4-R; model number 21016; this came with a bunch of little pieces that I don’t know what they do, it’s a refractor telescope. I have the star diagonal but I don’t know where to attach it. I just want to know what I have to do to have it ready to be used thank you I would like help asap thank you
  3. Hi I apologise in advance if this has been answered elsewhere previously. Monday night I was having horrendous issues with my first real attempt at using Sequence Generator Pro, most of this seems to be entered around the ASCOM driver of my Sesto Senso 2 focuser. In the end I gave up and did things manually using Cartes du Ciel to align the telescope to M31, however this is not where I found myself pointing. This was the first time I'd used the software to guide the mount, I used to use the mounts GOTO system. After carrying out a quick imaging run because I had lost the will to live, and by plate solving I found I was actually on *68 Cas (HD4142). I had polar aligned using QHY Polemaster, this must have been ok because guiding wasn't an issue 360s+ imaging. I'm not a fan of Cartes du Ciel at the moment because it seems to be clunky and very slow graphically, this may be because I communicate via wifi. I am curious what people that use SGP do with regards to getting going for a nightly run, would SGP be able to plate solve and realign the mount to a target when it is this far out, or have I made an error in how my park is setup on the mount, tube up-weights down not accurate enough? Any advice would be greatly appreciated because there seems to be a lot of cloud around at the moment . Kind regards, Matt Skywatcher 120ED (Moonlite focuser) on HEQ5-Pro, Atik 314L+, EFW2, Eagle2 onboard computer.
  4. Hello everybody! I measured my setup times when i did my last imaging run. Absolutely shocking Step 1: unmount 8" quattro, disassemble EQ6 into 3 parts, move parts to terrace and reassemble EQ6, remount 8", without counterweights: 6 minutes 50 seconds (correct position marked on terrace, with right arm hurt, good time ) Step 2: Mount counterweights and set scope to park position: 1 minute 55 secs Step 3: Connect power sources and connect all cabling: 20 minutes Step 4: get the computer and software running (on a very good night): 10 minutes Step 5: Let my old QHY8 cam and the scope cool down: 1 hour - otherwise i get strong gradients! Total prep time: 1 hour 39 minutes. Obviously, the cable time could be improved massively by training. But even if we could get the cabling time to zero, i'd get only down to 1h24', with the total time being dominated by the cooling of my rig. Open question: As i would not leave my cam outside, there seems no real possibly to cut down significantly on my prep time, even with a small obsy? Or am i doing something wrong? Best, U. P.S.: Getting an expensive cam is right now no good option
  5. If I am just generally looking through my telescope and find something interesting which is not near any identifiable object. Is there a simple way that I can save the position where my scope is pointing so that I can perhaps continue viewing the following night. Perhaps using a cell phone or other attachment, Some are so small that it is not visible through my finder scope. I have the Skywatcher 8" on a Dobsonian mount.
  6. Hi, When you for the first time setup an off-axis adapter it can be confusing, at least it was for me. I have written down a tutorial that maybe can be of some help: http://www.astrofriend.eu/astronomy/tutorials/tutorial-setup-off-axis-adapter/01-tutorial-setup-off-axis-adapter.html I will edit and do some complement in the text later. A question to all you that already have an off-axis adapter, what make and model do you have ? Are you satisfaid with it ? /Lars
  7. Hi everyone. A friend has an EQ3 Goto mount, I think it's the Sky-watcher one. Currently, I know nothing about them, except that he's having issues getting it to work. To the point that he's getting so frustrated with it he's seriously starting to thinking about throwing the mount away. He's described what's happening to me. What he's saying is that the mount never points to the place where he's asked it to point. He's saying that say the scope is supposed to point towards something in Orion, it'll end up pointing somewhere on the other side of the sky. He's also said that it doesn't seem to want to track past a certain point in RA. I'd thought rather than simply jump in and try to help him out and get just as confused, I was wondering if there's some check list of common EQ3 faults that I could work through to see if we can solve the issue. Once thing I do know is that he's running the mount from a dedicated tracer battery, so it maybe safe to assume that the power supply is good. (althought it's something I'm going to double check as I don't want to miss anything)
  8. Hi all, I've made a video on how to setup an equatorial mount. Hope this is useful, tips are welcome! https://youtu.be/clNITffWijg
  9. Hello, Sorry for another request on polar alignment, but I've looked at other posts, and I think my question is slightly different. So, I've setup the Star Adventurer, I can see Polaris easily enough in the night sky, and using PS Align, know where I need to place Polaris within the scope. Now, that's the bit I'm having trouble with. I can easily place my tripod in the rough direction of Polaris, use the equatorial wedge to raise / lower the scope so it's then within the scope, but it is fine tuning it along the horizontal that I'm having trouble with. I have a feeling I'm missing something blindingly obvious, so I'd appreciate any help you guys can offer. Thanks
  10. My star adventurer setup has looked like this since I got my star adventurer: The tripod I used was not stable enough and I felt like it was the reason of not being able to get good enough PA. I had to sit on the ground to look through the polar scope (not that fun to do on wet grass), and when I put the wedge and camera back on the tripod after doing PA, I suspect the tripod lean back a little messing up PA. I have just been to USA and Canada, where I bought a Manfrotto 055XPRO3 and a Manfrotto 496 RC2 ballhead. I certainly paid for it but I am very happy with my purchase. The tripod feels a lot more study and solid, and so does the ballhead. Because of the ballhead, I can also use the star adventurer without the wedge and counterweights. Overall very happy with the look of my setup, and I am very satisfied with my purchase. The tripod is so solid and stable that I can extend the legs when using it (not fully though, that would be stupid), and now I only have to sit on a knee to look through the polar scope. Clear skies! Victor Boesen
  11. Hi all! I'm embarking on the autoguiding path... Obviously not everything is going smoothly... So, I have the new QHY5LII Mono for guiding on a Celestron 8x50 finder scope. I had already tried capturing images with maxim, from my main scope with the reflex on it. That seemed to work alright. I installed the ASCOM platform, the drivers from the qhyccd.com site (system & ASCOM), and also EZPlanetary. Maxim connects to the cam alright, but all I can get from the camera is noise, black images, or white overexposed images. I tried all USB gates, reinstalled a few times the drivers... I tried to capture images in the Guide tab, in the Expose tab... I tried with PHD2 as well, but no luck there either: only overexposed white images, or, when decreasing exposure time, gray to black images, but no details of what I'm pointing at at all... Also, strangely, my reflex shows only noise.... Meanwhile, I've seen all kinds of flashing patterns from the red LED on the QHY5... from fixed to slow flashing, to intermittent, to very fast flashes... I'm sure I'm doing something very basic wrong.... Any ideas? I tried looking at previous threads on this, but had no luck trying what was written there... Thanks! Gerhard
  12. From the album: DoctorD's Photos

    SW 102 MAK on AZ mount with F3.3 reducer and SDC435 video camera. Local light pollution is terrible - 5 miles form Bradford city centre - Red/orange zone
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.