Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

  • Announcements

    sgl_imaging_challenge_banner_lunar.thumb.jpg.ef4882eb5fb3610f8a68e5e6913de0e3.jpg

Celeste

Advanced Members
  • Content count

    634
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

4 Followers

About Celeste

  • Rank
    Proto Star

Profile Information

  • Location
    Leics
  1. show us your coloured moons.

    Ohh just seen this thread. Here's my coloured almost full moon from xmas eve, I have posted in the forum but will add here too
  2. Just saw these on your site, the pic for the Campo Del Cielo rocks, the top right one.....do you have that exact one in store still? I ask because it looks like it has a heart on it. I'd love to have that rock
  3. Christmas eve moon in colour

    Yes, I put the info in the top post. I took LOTS of subs, picked only the best ones the took them into PIPP to create an AVI file as the 1000D doesn't do video, then into Registax for stacking and some wavelet adjustment then into PS for final processing.
  4. Christmas eve moon in colour

    Upgrade! upgrade! lol...in all seriousness....UPGRADE!! haha. I will persevere more, i'm not done with it yet Thanks boxtko and no, unfortunately I don't have the privilege of living aboard the ISS lol
  5. Christmas eve moon in colour

    You might prefer this lesser processed version I did before
  6. Christmas eve moon in colour

    Not yet, not much chance here in the UK with our lovely grey skies lol. If it's not clouds, it's moon drowning everything out, if not that then lack of time. Anyway I much prefer my CCD to DSLR, I only got it for the moon/large targets, and it seems it's not for me. I will try more before I decide to sell the camera
  7. Christmas eve moon in colour

    I was taking subs at min 5 minutes guided...stacked 1hr 40mins worth of usable subs and still no nebula showing. Highest ISO is 1600 on this DSLR, I assume I need higher?
  8. Christmas eve moon in colour

    Thanks, thing is, on my screen the noise isn't that bad as it is on here...it's odd how the noise is more when hosted elsewhere and re-posted. Facebook is worse for that! I will try different settings next time
  9. Christmas eve moon in colour

    Yup it's noisy.....processing did bring out the dots a lot lol....but also please consider this camera is old...and was CHEAP so i'm pretty happy with it so far This is my first try on the moon, i've never used a DSLR before lol.....honestly. I tried it on M45 a few weeks ago, but I couldn't manage to get any nebula from it so I assume this DSLR is almost done in. I only bought it for large targets as my Atik CCD is too small. The subs were all ISO400. Do you suggest a slower shutter speed next time I try? I was hoping for another shot next full moon so I can be more prepared. An anime moon you say....hmmm - yes I managed to create a very odd looking moon...some vivid colourings haha. Thanks for the replies
  10. Had fun getting this image, standing just outside the front door with the 200p Dob and Canon 1000D in just my jumper dress and leggings, no shoes or socks haha! It was that mild here. 25 frames, PIPP to create AVI file, Registax, then into Photoshop for final processing SkyWatcher 200p Dob Canon 1000D, Exp1/4000 ISO400
  11. M31, it still won't fit

    I wish my light pollution looked as pretty as yours Great shot BTW. I have recently bought myself a Canon DSLR, I was hoping to perhaps get M31 in one shot through my scope, but nope. I've been looking on this site for FOV, seems I need a different scope and/or cameras
  12. I finally managed to buy myself an Atik 314L+ OSC, although I had issues with no colour, I managed to figure out what was wrong and try an image. I think I only got about 10, 30 second subs for this....being as it was the first time I tried a decent CCD, no guiding as of then....I was happy enough. I now have guiding kit, but no chance of using it yet (darn weather and lack of time) so hopefully I will improve on this.
  13. Atik Dawn issues

    Ah another one in the same boat lol, my friend is convinced I have a MONO version labelled as colour I also tried M13....I will post my version if you post yours My crappy version of M13...no colour (grrr) only 4 usable subs out of 30...(I must have caught the wire as I left it doing it's thing, FGS problems never end!) So yeah....newbie alert haha! I WILL get there though...eventually.
  14. Atik Dawn issues

    I've sent my files to a friend, even he says there's no colour on my subs, so what is going on? The CCD is definitely a colour version.....so why no colour?
  15. I finally managed to buy myself an Atik314L+ OSC, got some subs and went to process them using Dawn. I've had errors loading FIT files (they won't load off my external HDD??) Put them on my PC HDD and they loaded. Trying to sort out a workflow, it would help so much if Atik gave us a sample workflow...all I know is how to use a few of the individual actions, not how to put them together to create a final image After many attempts to get *something* decent without creating an error somewhere, I then went to use the debayer action. Another error, bayer offset not known I understood if I used Artemis to capture my subs, Dawn would know the bayer settings? Watching Atik's tutorial on bayer action, I noticed they show the bayer matrix on the screen when zoomed in, I don't get any matrix on any of my subs/aligned or combined images? All look smooth? I must have done something wrong when capturing in Artemis....so oh knowledgeable peeps of SGL.....can you guide this newbie through basic processing please? There really needs to be an instruction manual somewhere included, I googled my issues and didn't get much in the way of any answers. I took subs using sequencer, 40 sec x30, 2x2 binning as I got a much better image that way than any other setting. I also can't get any colour to show at all if I select colour in artemis on any sub. What have I done wrong please? I tried M27 to check for colour....nothing still? Anyway after so much messing around. losing lots of stars/no colour/massive headache/throwing the PC out the window, I finally settled with this. It's nothing to shout about, I would have liked some colour, it looks a tad blurred (tracking errors I believe, no guiding yet) Lots of missing data/stars in this I know but heyho, I had to do something with my efforts haha. Blimey they always seem to lose quality...another issue argh it's never ending!
×