Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

khulzad

New Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About khulzad

  • Rank
    Vacuum

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Astrophotography, bonsai care, model plane
  • Location
    Turkey
  1. My connection is like that handset USB port to PC. Actually this connection is working when I use it with stellarium. The mount is moving to target without a problem when I click the star or nebula on stellarium screen. Thank you Seelive
  2. Thanks Michael for read my notes and look guidelog. As I said, I am newbie. * (Calibration) I stopped it after 3 min it start because I did not know how much it needs. But next time I will wait until it will give some info that finish the calibration (are there any signs?) * (ASCOM driver) I download it from skywatcher web page (link of EQM 35 PRO drivers) but maybe there was problem during to intallation so I will try it again. * And of course I will read this documents too Thank you again.
  3. Hi all, First of all mine english is not so good so sorry for that. I am a new to astrophotography. And my setup is Mount : Skywatcher EQM 35 PRO Tube : Skywatcher Explorer 150PDS (newtonian) Camera : Canon 550D Guide scope : Svbony 60mm compact guide scope Guide cam : Svbony SV105 I know my setup is weak and cheap but for now I have them (budged problem ) I started the hobby at May and I took some photos that not bad for beggining. I reached 60-90 seconds without guiding. After that I thought that the time for starting improve the guiding and I bought guiding scope and cam. I know the cam is not for guiding but it was cheap, and I am planing to change it with mono guide cam (like zwo asi120 mono) at next months. But my first experience for PHD2 was terrible. I've detected some errors and tried to fix them. First thing there was a unbalancing. I mounted the guide scope on the position of finder scope which is very close to edge of the main scope. So I fixed it (after the night I tried to guide with PHD2) and put it on the bracelet (over and middle of the main tube) And second thing was that there is a backlash and I tried to fix it too. I opened to gear of dec and adjusted to gear mesh. Except them the alignment was not so good because location was in the city (bortle scale 9) and I haven't got finder scope as you know. So I am not sure that if the stars (3 star alignment method) are correct because with nacked eye I could't see them. Next time I will do better alignment with finder for sure. After them I am planing to try next weekend again. But before that I need your advises to eliminate the problems which I couldn't detect or I don't how to fix them. For example I can not see any pulse for RA on the graph what does it mean and how can I fix it. And also I am not sure if there is any problem with ascom. There is no option in the drop list for EQM 35 PRO. So I choose ASCOM.SkyWatcher.Telescope and I downloaded/installed ascom driver from webpage of skywatcher. Thank you PHD2_DebugLog_2020-09-21_100115.txt PHD2_GuideLog_2020-09-21_100115.txt
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.