Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

Gryffster

New Members
  • Content Count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gryffster

  • Rank
    Vacuum
  1. Hi - I'm a relative newcomer to telescopes with goto - still trying to figure them out. I have a problem with Goto on the 8SE. Alignment usually works (Not always, but usually) I believe my set up is correct - time and date, DST and UTC (It's currently BST in the UK) I usually use 2-star alignment (Currently, most convenient for me are Sirius and Procyon) Alignment usually succeeds, but goto just doesn't. The scope slews away, sometimes even to a completely different part of the sky from the selected object (I'm familiar enough with the sky to be able to identify several bright stars without assistance) Bizarrely, this happens even if the goto object is one of the alignment stars - how could it possibly not be able to find a star when you've explicitly told it where it is? I've read that goto sometimes doesn't work well on battery power, so I've aquired a mains adapter. No change. I haven't yet updated the handset firmware (I'm waiting for a serial-usb adapter.) Any help would be appreciated. Thanks
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.