Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

stargazine_ep29_banner.thumb.jpg.da7f3b163f7bd35187cb558b0346baf6.jpg

Prolifics

Members
  • Content Count

    210
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Prolifics

  1. Hi Sean Thanks for your reply. Each colour is stacked and aligned by itself. But each colour has drift like you said of a few millimeters. Isn't there a program that aligns your LRG and B data after they are stacked? For an example say I take 30 exposures of Lrgb 1 night then decide to finish it in 2 months time. They are going to be slightly different. Here are examples of my RGBL data as you can see the stars have rotated slightly. My mount has just been hyptertuned and was guiding at 0.40 average in PHD2. Polar aligned with Sharpcap to 00.08 on each or better. L 60x 1 Min R 30 x 1 Min G 30 x 1 Min B 30 x 1 Min 30 Flats of each 60 Darks Finally RGB when put in there channels without luminance. Now you can see the green and blue where we arent alligned with each other. Regards David
  2. Hi guys I am suffering to being able to understand something as a new imager. I imaged an object that went past meridian and my mount done a automatic meridian flip but from then on the pictures were upside down. Using APT I put them in deepsky stacker and made a reference frame for each of LRGB images and got them all to stack fine and saved them as L.tiff R.tiff G.tiff and B.tiff. Each colour are aligned fine. (now each colour are all the same way up) However when i put them in photoshop when I make an RGB channel and paste each one in I get red and green dots in the RGB master which shows although each colour are aligned they are not aligned with each other. So question is when I have stacked each LRGB although individiually they are stacked fine how do I get them to stack with each other. Stars are slightly missaligned in each colour to each other. Very hard to describe but hopefully you understand. Thanks in Advance David
  3. Hi yes i can deliver. I have plenty of shrink wrap at cost postal price
  4. Hi Michael Found 20 minutes of gaps between clouds tonight done all the things you mentioned and with hazy clouds was getting between 40 and 90 snr on quite small stars. Thats a big improvement and I think will solve the issue and be even higher without clouds. I also loaded up sharpcap and turned on polar align. I have never had more than 9 stars detected it was at 19 tonight Oh and that was on gain 1x using the ascom altair driver. Did not get chance to up the gain clouds rushed in fast! Thanks for all your help in this matter Regards David
  5. Starlight Xpress Lodestar USB 2.0 with original cable. New and unused. Bought several years ago but no need for it. £195 Free Shipping Link here http://www.iankingimaging.com/show_product.php?id=677 May swap for asiair or zwo asi 120mm guide camera.
  6. Just a note been looking through my last PHD2 logs and my HFD is beween 2.2 and 7 averaging 3.8 which i guess is not good?
  7. Many thanks that was the next question I have been focusing on objects about 40 m away and it works fine so not sure what the problem is. I am using the adapter that came with the guidecam so you can get focus.
  8. Hi thanks for the advice. My guide scope is listed in my signature. Only thing I havent tried is the HDR below 3 I will check it but cloudy skies here for a while and get back to you. Regards David
  9. Hi Michael I am struggling to get a snr of more than 15 mostly around 4 to 8. Guiding stars are sometimes lost. Regards David
  10. Paying fair price. Pleae send me a pm.
  11. Hi having a few issues with my guiding and focus. Just a couple of questions especially if you have one of these guiding scopes. 1) Which driver should I use Altair or ascom altair? I am using eqascom setup. 2) What gain should I use on the guide camera as a ballpark? Some say gain 1x (lowest) if you can set in ascom if using the Altair Ascom driver. Finally a link to my actual guidescope. I have also in phd2 software set the noise reduction to 2 x 2 mean as recommended by several people. https://www.altairastro.com/Altair-GPCAMv2-130-Mono-Guide-Imaging-Camera.html Many thanks
  12. MDS-C11- MDS Series Dovetail Bar for Celestron 11″ SCT Telescope https://www.admaccessories.com/product/mds-c11-mds-series-dovetail-bar-for-celestron-11-sct-telescope/ Fits all Celestron 11″ OTA’s including CPC and HD models. Curved radius blocks and mounting hardware include. Uses existing mounting holes in OTA. 18″ long, 1.5″ wide, .625″ thick, Wt.16 oz. R100- 100 mm Adjustable Rings with Delrin Tipped Thumb Screws https://www.admaccessories.com/product/r100-100-mm-adjustable-rings-delrin-tipped-thumb-screws/ £89 for both Collection Only.
  13. EQ6 Pro Mount with DarkFrame Stellartuned Upgrade £695 In good working condition and excellent guiding in PHD2. Complete with Goto, Synscan handset and a working power supply. Polar align cap is not shown in picture but is included. Selling due to purchasing bigger and heavier mount. Collection Only because of weight!
  14. Managed to get out last night. Spent alot of time getting the autofocuser working as I wanted it. I ended up with only a couple of hours so I tried M13. With the filter wheel the right way around I have no photshop skills as you can see. Took me about 10 minutes to get something that qualifies as identifiable. Flats seem to have worked a lot better this time. Be pleased to have some input please as this is a minefield in learning which I love. Guiding averaged 0.85 in PHD2 HWFM 1.37 and HDR 0.50 using ZWO EAF 30 x 1 min Luminace 15 x 1 Minute Red 15 x 1 Minute Green 15 x 1 Minute Blue 20 Darks 20 Flats @25000 ADU PS. I have some slightly oval stars to the edges are these caused by not having a Flatener/Focul reducer? I should have cropped the picture but left it as is.
  15. Hi if you decide to split I would be interested in first refusal on the ZWO 120mm  

     

    Many thanks David

  16. Another major fix I have just made which I would have not picked up on if I wasn't scouring the forums. My EFW zwo wheel was on the wrong way. Which means the gap between the camera lens and the filter was 8.5mm instead of 2.4mm approx. Plus it also meant the filters were on the wrong way. I reversed it all and the camera is on the correct side of the filter wheel now and the screw threads on the filters are facing the camera. Which accounts for those big black reflection filterwheel size circles on my images Should also reduce vigneting sigificantly! I just purchased and installed the EAF ZWO Auto focuser and is working like a dream. Can't wait to get back out hopefully this weekend for another try. Will post end results. Regards David
  17. Thanks not been a clear night since I last spoke to you. Looking better for next week. Its because I bought a light panel :)
  18. Weather been aweful no clear skies for last 8 days and not looking good for bnext 5 days either :( I received my light panel so wikll check it out as soon as I can.
  19. My flat panel should arrive tomorrow. In APT the ADU is set as default at 20,000 should I leave it there or change it. Some people have mentioned 12,000 is better? Or use a histogram and do it that way? I would like a good start to my flats probably take 40 per filter. Regards David
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.