Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_globular_clusters_winners.thumb.jpg.13b743f39f721323cb5d76f07724c489.jpg

Takahashi

Members
  • Content Count

    656
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Takahashi last won the day on July 3 2013

Takahashi had the most liked content!

Community Reputation

96 Excellent

4 Followers

About Takahashi

  • Rank
    Proto Star

Profile Information

  • Location
    West-Central Scotland... the really, really wet part.
  1. Typical... the seeing improves, and the clouds move in here, for the first night in a week. Nice shot indeed.
  2. Updated... took a bit more time over it tonight.
  3. NIce one James... I wasn't even aware of the transit 'til I was getting set up. I looked through an eyepiece while aligning my finder, and thought, "Wow! Transit! ...must hurry..."
  4. Cheers folks... Yeah, I used a red filter, but just a bog-standard Celestron (No25?) job. It does seem to help contrast though. I'm not at all happy with that distinct sharp ring around the very edge of the disk... and I seem to have blown-out Aristarchus in PP too... I'm sure it wasn't that washed-out in the original videos. Need to go back a few steps and re-process.
  5. FLT110 + 4x Powermate on EOS7D : FLT110 + 2x Powermate on EOS7D : FLT110 + 0.8x flattener at prime (to squeeze 'em into the FOV) :
  6. FLT110 + DMK21 7 x 2000 frame AVIs (30% quality pass) stacked in Registax 5.1 (still can't get AviStack to stop crashing ) and tiled in MS-ICE. Not entirely happy with the result, but I'm too tired to bother fixing it now... maybe tomorrow.
  7. Aaargh! I thought I'd got it working there... I downloaded the FFDshow pack itself, and followed the instructions here : http://www.sharpcap.co.uk/stacking, which finally got around the "Codec not supported!" error, only for AviStack to now crash at the start of the aligning stage with this rather wordy error : "The following error was encountered: Attempt to subscript <LONG Array[1]> with <INT ( 1)> is out of range. Please consult the supplier of the application." /sigh...
  8. Thanks folks... Cath, I know, it's extremely frustrating to have re-structured everything as (I hope) it was only to hit this brick-wall, but I'm no further forward, and the only difference that's obvious is the WinXP to Win7 thing, which I'm 99% certain has nothing to do with it. Kev, thanks, even although I already had the full KL codec pack installed, I tried the CCCP one, but no joy. I also installed Quicktime (normally avoid it like the plague...), but still to no avail, still getting "Codec not supported!" in both 32 & 64 bit AviStack, and Registax 5.1 & 6. The only difference between AviStack & Registax is the error message; in Registax I get "Failed to start AVI decompression, codec:mjpgvids". Same thing, different words, I suppose. This is extremely frustrating.
  9. I had this problem a couple of years ago, but found the solution to be the krsgravi DLL & DLM which you popped into the AviStack folder, and hey presto, the AVIs loaded fine, However, I haven't done any stacking since last September(!) , and since then, my main PCs have been replaced, with one running 7 Pro 32, and the other 7 Pro x64. I've installed & krsgravi'd both 32 & 64 bit versions of AviStack2, I've even installed and tried both Registax 5.1 & 6, but I cannot get any of them to natively load the videos I've recently recorded via EOSmovierecord. I have to VirtualDub them first, resulting in colossal (2 - 4GB) files from the original 100-200MB videos, and having to do this extra (previously not required) conversion step is both a pest, and time-consuming. Obviously if I told VirtualDub to use a compression codec, the files wouldn't be so big, but then I risk losing data. I'm more concerned as to why my previously working AviStack2 w/krsgravi setup is now steadfastly refusing to load the same captured AVIs it has dealt with seamlessly beforehand... Any clues?
  10. Fantastic set of shots...! Nice and varied, and I like the progressive struggle to be free of the killer fog.
  11. What a gorgeous image... I really like wider-field M31 images, showing the surrounding area. Nice one. Very nice indeed.
  12. That is really nice Pete... you've got me checkin' my bank balance now for that DFK, but Mr Bank say "Nawww!!!".
  13. Oops! Forgot to post these here in the Lunar section... I've been so busy with terrestrial photography due to the distinctly non-astro-friendly weather, I've hardly posted here at all this year. Taken at Whitelee Wind Farm between 5am and 7am :
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.