Jump to content

Stargazers Lounge Uses Cookies

Like most websites, SGL uses cookies in order to deliver a secure, personalised service, to provide social media functions and to analyse our traffic. Continued use of SGL indicates your acceptance of our cookie policy.

sgl_imaging_challenge_banner_android_vs_ios_winners.thumb.jpg.803608cf7eedd5cfb31eedc3e3f357e9.jpg

RobertC

Members
  • Content Count

    306
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by RobertC

  1. Yeah no problem, its 1/4 rolled steel with both ends being solid steel fittings.
  2. Probably about £50 but the postage will be hell of a lot is all i'm thinking.
  3. Yes i would be, it was welded down but since i've removed the weld and ground back to a flush finish so there is a part where it is a little rusty but its only cosmetic if that doesn't bother you. I got it for £90 but its incredibly heavy. Can see it here in this image.
  4. Hey chaps, I'm going to be selling off my gear as I've not used it much and simply cannot trust leaving it in my observatory any more after my shed was broken into. Ideally i'd like to sell it all together for a price of £600, I've lost a lot of money here but needs must. It has been used with extensive care, there is the odd scratch and paint chips on the weights as they are often removed and transported together. The primary mirror will require a clean and may need collimating as it's not been used for a few months and has been stored inside. The mount does have slight pen marks where I have used them to quickly revert back to the home postpositions when aligning to the stars. The mount too has had some modifications to it, one of the longitudinal bolts and the azimuth bolts have been removed and replaced with bolts due to the stock bolts being inferior and breaking. This allows you to be slightly more precise now with the use of a spanner instead of a small handle and twist knob. The eye pieces are the stock ones, cheaply made and with the intention of the user to upgrade, the eye surrounds on them have degraded and fell off but does not effect the viewing performance. Around the optical tube is a dew shield that I made to also protect it from knocks and scratches, this has been on since the first week I purchased it. Currently for sale is : 200P OTA eq5mount with synscan kit Castell UHC filter 1.25" Solar filter Canon T adapter remote control focus unit 2x barlow lens 1.25" Super 25 wide angle eye piece Super 10 eye piece Serial to USB converter Serial to 10 pin connector Coma corrector (m48 i think) Red bulb torch Cigarette power lead Mains power lead Small dovetail saddle Synscan EQ5 kit Tripod base Pier extender Located in Manchester, UK. Thank you, Robert.
  5. Well it's been some time since i last posted images regarding my observatory and lots has changed. I ordered a pier extension to reach that further bit over the walls and also to help with polar alignment/checking. Finished up routing the cables to the mount, layed a new floor and furnished my warm room to make it that little bit easier to bare in the cold. The roof is slightly rolled off in the image so i could see a little better in the fading light. Have had quite a nice time imaging from the observatory, here are a few images from the past 3 months. https://www.flickr.com/photos/robchad/13906002072/ https://www.flickr.com/photos/robchad/13906131821/ https://www.flickr.com/photos/robchad/12937094295/ They are not the best but getting better. -Rob
  6. Yeah i did notice that i did need an M48 but wasn't sure what mine was when i put the order in so ordered it anyhow as t-rings are fairly cheap to buy. Thankyou !
  7. Hey there, i bought the SW coma corrector well over a month and haven't got round to sorting out my problem with it until now. It is a simple problem with quite an easy answer i assume, the coma corrector thread section is larger in diameter and will currently not fit onto my t-ring. Can anyone point me in the right direction for the correct t-ring that will allow me to attach the coma correcter to before i buy the wrong one. I think it is the M48 version as currently i think mine is a M42. -Rob
  8. Well it's a bit hit and miss the weather report for tonight so i may be able to get out for a while tonight. May go down to 2 min exposures and up the ISO to 1200 and then stack some tonight. Been a long struggle to get it working but i too am glad i'm getting somewhere now Thanks for the support over the months ! -Rob
  9. Thankyou, i've done a few modifcations to my eq5 such as cutting away some parts and using thicker bolts to prevent any movement overtime. Can't see it having any effect on it's tracking abilities though The 200 second exposures where just test shots, 200 was the first number in my head. -Rob
  10. Guiding is on my next thing to get on with, i know my polar alignment isn't perfect as i had to do a rough alignment yesterday when i dismantled half of my mount I do own a coma correcter just the thread on it will not reach the threads on my t-ring so im going to make a sleeve for it. -Rob
  11. Just got to work now on the polar alignment as star trails are creeping in, some images taken tonight to check it was coping fine. Single 200 second exposures, no stacked images. -Rob
  12. Yes i was just mentioning my polar alignment is only out by a few small amount now also. At least it's now fixed -Rob
  13. I bring good news ! My polar alignment is only out by a very minuscule amount.. Oh and i almost forget, the mount slews perfectly now. I did 6 manual alignments via the EQMOD into its database and it slewed perfectly to the star and centralised on the cross hairs on my PC screen.. Only for me to once finish, the damned clouds arrived -Rob
  14. Well the next clear night is in around 90 mins, so i will be out AGAIN hoping this has fixed the issue -Rob
  15. Well.. Just checked on my motors and now i feel stupid. The DEC motor gear was meshing with the larger side instead of the smaller section of the gear which explains why the scope has been overshooting . The RA motor was fine which fits in with what i was experiencing last night with only being out along one axis. -Rob
  16. There was no assembly, it was two motors and 2 spur gears of the same size. I did watch that video when my issue first raised itself. -Rob
  17. Sorry the video isn't great but it still shows the problem, do excuse the battery hanging down -Rob
  18. I run the cable that comes stock with the EQ5 to a serial adapter so i can plug it into the USB if that is what you mean. -Rob
  19. I've not spoke to the shop i bought the mount from as i've had endless issues with motors being faulty and they will be starting to think i'm taking the ****. The motors i payed extra for as the dual axis ones burnt up without me even touching the hand controller ! (plugged the batteries in and went up in smoke). The synscan upgrade i fitted myself, i did notice last night that the mount was only out along one axis, i either had to go n/w or s/e to align to the star. I'm trying to get the video up now, i had to record with my GoPro so the detail isn't that great but the information that was in putted i have listed above. I may have to ask someone like to said who is willing to come take a look and hopefully resolve this problematic mount once and for all. -Rob
  20. Went out and re-tried everything to no avail. I took a video from the starting input of the handset to slewing to sirius and you can see it point well below the horizon. I'll upload the video in a little while. Also retried with the EQMOD alingment, took over 12 and it got a little closer to the selected star but wasn't perfect. -Rob
  21. I mean when i was using vega as a star to align to, i'm not using Vega at the moment. I use apps yes. -Rob
  22. Vega is usually around 30 degrees above the horizon, often the first star the handset shows to align to. I'll be giving it a go tonight again as its clear from 6 onwards, i'll go through the full alingment in EQMOD using the 'Append on Sync' method. -Rob
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.